Nejste přihlášen/a.
U pračky Electrolux EW 1220 N mám problém s vypouštěcím čerpadlem. Nedávno jsem z něj vytáhl kostici z podprsenky, ale i tak někdy nechce vypouštět vodu a jen vrčí. Někdy se po zastavení a spuštění progamu nebo po nahlášení chyby zase rozběhne. Někdy ale ne a pokud odšroubuji konec vypouštěcí hadice ze sifonu pod umyvadlem, voda normálně vyteče a program pokračuje dále. Pokud to nechám tak, čerpadlo bzučí, ale nevypouští (netočí se) a pak nahlásí chybu vypouštění vody - E20. Čerpadlo jsem měl vytažené, na vrtulce není nic namotané ani žádná jiná zjevná závada.
Nejde mi do hlavy, proč se někdy nerozběhne - pokud by šlo o komutátorový motorek, řekl bych, že jsou v jednom místě opálené kontakty (když bylo čerpadlo zablokováno kosticí). Jde ale o motorek "magnetický" (je to správný název?) - viz obrázek, který se z nějakého důvodu nechce rozběhnout. Čerpadlo zřejmě koupím nové (cca 300Kč), chtěl bych mít ale jistotu, že je to opravdu čerpadlem. Poradíte někdo?
Díky všem za rady. Vymontované čerpadlo jsem připojil na síťové napětí a z jedné ze 2 klidových poloh (určených magnety) se nedokázalo rozběhnout. Když jsem ho ručně přetočil do té druhé polohy, rozběhlo se. Vyklepal jsem tedy z něj vodu (opravdu na hřídelce už byla vůle a uvnitř byla voda - i když nechápu proč brání rozběhu jen z té jedné polohy), čerpadlo namontuji, snad to chvíli pojede a objednávám nové.
To čerpadlo má v háji "ložiska" proto nefunguje. Je to synchronní motorek - směr rozběhu je dán tvarem těch pólových nádstavců.
Jednoznačně vyměnit aspoň tu komůrku s vrtulkou..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.