Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Litry na kubíky

Od: medvidek180® odpovědí: 8 změna:

Dobří lidé poraďte mi prosím kolik je 4545 litrů kubíků vody. Moc děkuji Michal

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

Kubík má 1000 litrů, ne?

4545 litrů = 4,545 kubíků

lmgify
hodnocení

2x

Kubík je hovorový výraz pro metr kubický, kde kubický je jiný výraz pro krychlový (metr krychlový), tedy kostku (krychly) o straně 1 metr. V jednom metru je 10 decimetrů, tedy v jednom metru krychlovém ( 1 m3) je 10.10.10 = 1000 dm3.

1 litr je jiný název pro 1 dm3 a proto 1 kubík = 1000 litrů.

doplněno 01.07.19 18:53:

kubický je jiný výraz pro krychlový

Cubus [kubus] je latinsky krychle/kostka.

vladimirbohac
hodnocení

0x

4545 litrů je 4.545 m/3 tak že je to 4celé a 1/2 m kubických a 45litrů.

hodnocení

Moc Vám všem děkuji, moc jste mi všichni pomohli. Michal

martl
hodnocení

0x
Asi zrovna byl za školou, nebo byl nemocný

kami*
hodnocení

0x
Internet ví všechno.
Teď zkuste zadat: KUBÍK NA LITRY
A hned máte přehled, jak vše přepočítat. Pořád ale váhám, my jsme se neučili v matematice mluvit hovorovou češtinou. Takže ano, jen o kubických metrech a to i mě bere jistotu. Ale kdo kritiky ve škole naučil tak pořád kritizovat, takový předmět jsme zase neměli my.
jenda2*

Plošné a objemové míry jste neměli ve škole? Stále tvrdím, že inteligence šla hodně dolů a obzvláštězde !

Pokud je zadaná debilní otázka, vše je OK. Pokud se na ni odpoví jízlivě, je smazaná. To je super.

hodnocení

Moc Vám všem děkuji, pomohlo mi to. Michal

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]