Nejste přihlášen/a.
ahoj všichni kutilové a renovátoři.Mám prosím vás dotaz ...existuje nějaká VNITŘNÍ omítka, která má hrubé husté zrno a vypadá jako na obrázku(viz šipka) ...?..děkuji
Běžně se interiáry štukují-mírně drsný povrch nebo různé stěrky (sádrové omítky...) Každý chce co nejhladší povrch. Vy jste asi jediná výjímka.Pokud ale někdo chce v interiéru chce něco jiného-asi pak natáhnout stěnu a zatočit fasádní pastovitou omítkou zrnitost pak je od (weber pas ) 1mm;1,5mm;2mm do 3mm. Ostatní výrobci z hlavy nevím ale asi totéž.
Souhlas s diesel-v bytech lidé většinou preferují rovné a hladké stěny, aby se v nich nedržel prach, případně hmyz. Hrubější omítka se musí častěji a náročněji uklízet. Někde v barech, restauracích a na domech jsou takové omítky v případě barevného podání zajímavé, ale osobně mám raději co "nejrovnější".
Neporadím vám odborně, ale známí to dělali a prostě koupili omítku s velkou zrnitostí, bylo to v kyblíku, zeptejte se ve Stavebninách. Nakonec to vypadá pěkně.
děkuji oběma za reakce...omítka s velkou zrnitostí to ano ..ale nebude to opět nějaká fasádní?..Může se vůbec fasádní omítka použít i dovnitř na zdi?..nebude se např loupat atd?...
Ano může je celkem jedno zda je venku nebo vevnitř-za předpokladu že je vše OK -zejména vodorovná izolace,aby nebyla stěna s dekorační omítkou vlhká ! Jako vnitřní jsem ji nedělal ale už jsem toto nekolikrát viděl.Jinak vnitřní omítky se standartně dělají štukem ale dnes je spíše trend úplně hladké -sterky které se přebrušují jako sdk.Ještě -nic bych za to nedal,že oba snímky jsou právě fasádní přičemž ten druhý je zrnitost 3mm.
děkuji moc za rady...ano jsou to 3mm...zkusíme tu fasádní..(chceme ji pouze sem tam... na vybrané stěny) .děkuji!
Vnitřní omítku s takovým zrnem nekoupíte, ale běžně je venkovní omítka se zrnem 3 a 3,5mm. Když je vhodné ven, určitě Vás uspokojí i uvnitř.
A´T se Vám dílo zdaří osobně také o tom uvažuji ale zatím je to ve hvězdách a jen v hlavě-nemohou se rozhodnout zda-li ano či ne,ale zrnistost je jasná 1mmn-2mm,struktura-točená.
taky přemýšlíte?...podle mě to vypadá moc pěkně ,zvlášt když jsou ostatní stěny hladké .já bych chtěl zrno 3mm a hodně hustou strukturu..barvu světlou ,bílou nebo krémovou.celý byt v jednom tónu.Až budete mít hotovo určitě se moc rád podívám.Sám se pokusím taky ukázat jak se povedlo(případně nepovedlo)) A ještě jednou děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.