Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dodatečná montáž předokenní rolety

Od: radekzbrna odpovědí: 7 změna:
Dobrý den. Momentálně řešíme problém přehřívání interiéru v novostavbě 3 roky staré. Dům je zateplen 15 cm polystyrenu. Uvažuji o venkovních předokenních roletách na okno, tak aby se nezasahovalo do fasády. Nevíte, jak se řeší přívod elektřiny k pohonu rolety? Děkuji za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petan86*
hodnocení

3x
Zdravím, mám zkušenost s předokenníki roletami od firmy climax , cele to drží zkrze postranní kolejnice připevněné po stranách k rámu okna, a box s roletou drží na oněch kolejnicích. Tudíž žáden zásah do fasády není.>Pri elektrickém ovládání stačí provrtat rám okna a vytáhnout kabel dovnitř, tam už je na vás jak dále pokračovat. Komentář od Jenda 2 bych bral s velkou rezervou, nechápu smysl polykarbonátu nebo 2 cm polystyrenu nalepeného zevnitř.

Jo, nic to není, známí to dělali a my se chystáme.

hodnocení

0x

Máme to vytaženo ze zásuvky 16A. V případě oken to mají být jističe na světla podle elektrikáře, já měl extra jistič jen na toto, ale pak to nějak pos...

Lišty se montují na rámy oken, u fasády jsou jen na volno - není třeba do fasády řezat. Žaluzie schováte do "kapsy", která se také našroubuje na rám okna - resp. na konzoly šroubované do překladů. Jen počítejte s opticky menším oknem.

hodnocení

0x

Při instalaci do hotové stavby je nutné v případě použití motorického pohonu počítat se zásahem do omítky jak uvnitř tak venku - projít skrz rám je celkem jednoduché, ale přece nebudete v místnosti tahat prodlužku.

Podstatně jednodušší i levnější je ovládat rolety popruhem, nebo šňůrou.

jenda2*
hodnocení

0x

Je fajn, že jste napsal o zateplení 15cm polyšem.

Jak se může interiér přehřívat, když jste zaplatil hromadu peněz za to, aby se nezahříval a také neochlazoval?

Alespoň dokazujete, že to je jen past na peněženky a nic jiného. Už před lety jsem jižní stěny zaizoloval 2cm polystyrenem zevnitř a pokud manželka neotevře okna, tak je uvnitř docela dobře. K tomu jsem nalepil zevnitř na rám plastových oken polykarbonát 0,75mm , žaluzie stažené a víc udělat nejde.

Kdy už konečně někdo pochopí, že zdejší nesmysly o vnějším zateplováním jako jediném dobrém řešení jsou jen obyčejný žvást?

Taky si myslím, že zateplení je nah..., jen to udržuje teplo uvnitř, což je na... v létě. Ale tazatel se ptal na něco jiného.

jenda2*
hodnocení

0x

Elektrický pohon je zbytečný. Zapojuje se zevnitř. Je jedno, jestli je krabička s vývodem šňůry na ovládání nebo do ní vede kabel.

V létě jsem si našel Slovenskou firmu i s českým webem rolety-site.cz .

Tak větší haluz ani nešla udělat. Ceny špičkové. Jedno okno vnějších rolet asi 1500 Kč. Má to ale jednu vadu. Peníze předem na účet. OK. To bylo počátkem srpna 2020. Je 17.10.2020 a rolety stále nejsou. Že jim nedošel materiál a jiné bláboly. Už to, že to je Slovenská firma mě mělo varovat. Keců plná stránka a nikde nic. Tak uvidím, jak to dopadne. Jiné firmy stejné rolety nabízí asi za 3 násobek. Tak to si raději koupím klimu a kašlu na to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]