Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám plynový kotel vzdálený cca 8 metrů od kuchyně.
Dloho trvá /cca 30 - 40 sekund / než začne téct teplá voda.
Měli by jste nějakou radu,ale ekonomickou
Rozhodně ne přímotopnou elektrickou baterii.
Stav je stejný od nového kotle, nebo se to plynule zhoršovalo? Zkuste jestli kotel zapálí hned po otevření vody a nezhasne, teče-li voda. Pokud bude vynechávat může být výměník zakameněnej. Když je tenhle stav extrémní, kotel dělá "skotské střiky", to by v kuchyni mohlo být přehlédnuto.
Stav je stále stejný i po instalaci nového kotle.
Kotel spustí hned,ale přeci jen to trvá,než
odteče studená voda.
Viděl bych to podle rad na nějaký malý zásobník /elektrický/
Máme to doma podobné. Kuchyňská teplá voda je daleko od kotle. Už kdysi dávno, když ještě byly voda i energie o mnoho levnější, to byl jeden z důvodů pořídit myčku nádobí. Teplou vodu v kuchyni prakticky nepoužívám. Zeleninu a ovoce omývám ve studené, na vaření používám studenou, do hodně ušpiněných pekáčů na chvíli nacedím na odmočení studenou. Výjimečně se stane, že v kuchyni potřebuji trochu teplé vody. Pak ji ohřívám ve varné konvici. Na mytí podlah a jiný úklid cedím vodu v koupelně. Myslím, že v rámci možností se chovám ekonomicky. Myčky už bych se nevzdala.
No, nevím, jestli vám pomůžu, ale taky máme bojler ve sklepě, daleko od kuchyně. Takže je třeba odpustit asi kýbl vody, než to dojde. Takže odpusíme ten kýbl a pak ho použiju na záchod nebo zalévání květin, nebo si v něm celé dopoledne umývám ruce. Máme to vychytané, že pořád to neodpouštíme. Pokud chci umývat nádobí, tak si odpustím vodu a třeba se ještě vykoupu, když mám jak říkám, vodu v trubkách nebo zrovna ještě napustím vodu na umytí země a tak. Když mi jedna známá říkala, jak pokaždé nechají odtéct vodu pryč, tak moje ekologická duše úpěla. Pokud to fakt trvá dlouho, tak bych asi umyla to nádobí jednou dvakrát denně a vodu nechala na splachování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.