Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidlo Mamut zaschlo ve špičce

Od: mamut odpovědí: 5 změna:

Co tedˇ? Mám na mysli kartuši, samozřejmě. Jak se dostanu k měkkému lepidlu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Na toto mám vždy zásobu čistých špiček-starou tvrdou odšroubím ,dám novou-upravím dle potřeby ,použiju (akrylát,silikon nebo mamuta)Pokud jde po použití vyčistsit -vyčistím (silikon necham vytvrdit a pak jej vydoluji ze špičky)

hodnocení

2x

Hrebikom, vrtakom, atd. Ak nepomoze, tak rozrezat kartus a vydolovat ho odtial alebo zakupit novu.

hodnocení

1x

Vyměnit tu špičku. Většinou se dají zaslepit, ale to je pak stejně na chvíli. Po nějaké době nepoužívání stejně zatuhne. Tak je to s každým tmelem, nebo lepidlem.

hodnocení

1x

Já většinou odříznu špičku... bývá to zatvrdlé tak centimetr...

Mamut v kartuši je skvělé lepidlo, ale je potřeba s ním pracovat tak, aby ho člověk vypotřeboval najednou, nebo nadvakrát. Pak už je problém se k němu dostat.

host
hodnocení

1x

Nechat kousek asi tak centimetr lepidla vylezlého ven, ten zatvrdne, ale pak ho lze chytit kleštičkami a vytáhnout a pod ním už je opět měkké lepidlo. Pokud je to ztvrdlé v aplikační špičce, je ještě měkké v kartuši. Horší je, když zatvrdne ve vytlačovacím otvoru z katruše. Opět je dobré nechat kousek asi jeden až jedene a půl centimetru koukat ven, to ztvrdne, prostě se obětuje.

Nebo se odšroubuje špička, vytlačovací otvor na katruši se přelepí elektrikářskou izolační páskou a přes to se našroubuje čistá špička. Pod páskou to neztvrdne a dá se opět po krátké době použít. Při delší době to zatvrdnutí pronikne až do kartuše a musí se odďoubat a dostat se až na mékkou hmotu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]