Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převoz položené ledničky

Od: starena* odpovědí: 7 změna:

Lze, byť asi 30 let starou a plně funkční kombinovanou ledničku, převézt autem asi 5km položenou? Nebude to její konec? Někdo říká, že se nesmí převážet na ležato, někdo že to nevadí.

A lze naležato převézt novou kombinovanou ledničku asi 75km? Naležato se nám do auta vejdou.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

1x

Loni jsme do bytu převáželi ledničku z druhé ruky - dočasnou, než si rozmyslíme, jakou vlastně chceme kuchyni. Byla levně, takže zas takové starosti jsme si nedělali, na stranu druhou vyhazovat jsme taky nechtěli a ptali se všude možně. Bylo nám řečeno toto - nová lednice se zásadně nechává vozit službou z obchodu, jinak na ni neplatí záruka (!) právě kvůli kapalinám. No a stará - převézt lze (my vezli z P8 do Nuslí, cca 10km max), ale pak nechat alespoň 24 hodin "ustát", aby se uklidnily kapaliny a lednice "nebouchla". Doteď tu starší ledničku máme a funguje bez problémů. Souhlasím s PT, že dělat by se to asi nemělo, ale myslím, že ustát to lednice může. S novou nemám zkušenost.

doplněno 12.12.09 18:25:

Ad záruka - ono to možná neplatí všude, třeba se tím chrání jen nějaký výrobce/obchod. Toto mi říkal bratr, který nedlouho předtím novou lednici kupoval a řekli mu to v obchodě... *nevi*

1jara*

Jo přesně tak, dobrá odpověď!

Loni jsme koupili novou kombinovanou ledničku Bosch a z obchodu ji přivezli naležato. Ptal jsem se jich, jestli to nevadí a bylo mi odpovězeno, že ne, ale ať jí necháme aspoň den stát kvůli ustálení provozních kapalin. Udělal jsem, jak říkali a lednička šlape bez problémů. U starých lednic mám podobnou zkušenost, ale určitě je nutné před zapnutím po převozu nechat v klidu alespoň den. Staré CALEXky, když přestávaly chladit, se převracely "na hlavu" tak na den, pak se lednice zase otočila a nechala v klidu ustálit kapalina a lednice pak zase na nějakou dobu fungovala.

jabraka*

Pokud se chladnička přepravuje v orginálním obalu,je jedno jak ji přitom pokládáme.Je nutné před uvedením do provozu je nechat" ustát".Starší ledničku nejde moc položit ,ze všech stran by se mohla poškodit.Proto se spíše přepravuje na stojato.

I pak platí ji nechat uklidnit ale hlavně uvést do chodu ve vodováze.

JABR

mamcazmoravy*

Mám stajnou zkušenost - MŮŽE BÝT I NALEŽATO. Když mi před pár lety přivezli novou, tak jsem reagovala dotazem na stěhováky "A to se může naležato? Stěhováci jedohlasně "Další takový chytrák - samozřejmě, že může..." A i mně vysvětlili, že to není problém, jen je potřeba ji před zapnutím nechat ustálit na svislo. A platí to i pro další stěhování - než ji položíte, musí být den v klidu vypnutá, přestěhujete vleže, postavíte, den počkáte a můžete znovu zapnout.

papene*

*nevi*Tak to nevím s tou zárukou+převoz.Já kupovala ledničku minulý pátek a normálně jsme ji odvezly.Žádné že ji musí odvézt oni kvůli záruce.Ani se o tom slovem nezmínili.

pt*
hodnocení

0x

Myslímsi, že opravdu na ležato NE. Když jsme kupovali novou lednici, přivezli nám ji na stojato. PT/stařenka/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]