zdravím, potřeboval jsem odkrýt potrubí odpadu a nechtěně jsem si ho rozbil zná někdo jednoduchý způsob jak tu poškozenou část vyměnit jak je dostat od sebe? nebo to musím celé rozdělat až ke konci aby se mi to povedlo oddělit?děkuji
Myslím, že na rozebrání potřebujete obnažit takový kus potrubí, aby bylo možno potrubí roztáhnout. Já bych se nebál pokusit se o opravu. Použít stejný materiál (z kusu jiné trubky), napasovat a přeplátovat. Použít k tomu vhodné lepidlo. Není to nijak zásadní poškození. Lepidlo zde.
Odrizni si z jine trubky jakoby zaplatu, to na diru zvrchu prilep a po vytvrdnuti lepidla to zasyp. Kdyz je to nahore, nicemu to nevadi, tezko se nekdy potrubi naplni komplet a jeste pod tlakem.
Pokud je díra pouze z vrcní části trubky,opravit nejlépe přeložením stejným materiálem. Poku je prasklá celá odbočka, jsou 2 možnosti - odkopat tak ať se dá odbočka vysunout, nebo použít převlečný kus
Napadá mně snad jen odkopat oba rovné kusy,poškozený kus rozřezat a vyndat a pro spojení na rovné potrubí použit přesuvky pemtrade.cz/... .Tak vidím ,že nunici byl rychlejší
Podobnou věc jsem řešil úplně jednoduše...kus trubky o tom samém průměru,nýtky do plastu,dvousložkový epoxid. Vyříznout záplatu,podlepit,nanýtovat...nemůže se s tím nic stát,to není tlakové potrubí,tam tečou hovna samospádem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.