Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna praskleho potrubí

Od: jkr® odpovědí: 8 změna:
zdravím, potřeboval jsem odkrýt potrubí odpadu a nechtěně jsem si ho rozbil
zná někdo jednoduchý způsob jak tu poškozenou část vyměnit jak je dostat od sebe?
nebo to musím celé rozdělat až ke konci aby se mi to povedlo oddělit?děkuji

Výměna praskleho potrubí

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Myslím, že na rozebrání potřebujete obnažit takový kus potrubí, aby bylo možno potrubí roztáhnout. Já bych se nebál pokusit se o opravu. Použít stejný materiál (z kusu jiné trubky), napasovat a přeplátovat. Použít k tomu vhodné lepidlo. Není to nijak zásadní poškození. Lepidlo zde.

re4zon
hodnocení

2x
Odrizni si z jine trubky jakoby zaplatu, to na diru zvrchu prilep a po vytvrdnuti lepidla to zasyp. Kdyz je to nahore, nicemu to nevadi, tezko se nekdy potrubi naplni komplet a jeste pod tlakem.

hodnocení

2x

1. Odhrabte kus potrubia odbočky, prerežte ho.

2. Tvarovku aj s odrezkom vyberte von pootočením a vysunutím.

3. Rez začistite a z vonkajšej strany vybrúste skosenie, aby bolo možné napasovať presuvku s tesnením.

4. Na odrezok odbočného potrubia natiahnite presuvku. (Namazať mazadlom na KG alebo krémom na ruky...)

5. Do novej odbočky založte odrezaný kus potrubia s presuvkou a koleno. (namazať...)

6. Založte novú odbočku.

7. Odbočku aj s odrezkom potrubia pootočte do správnej polohy.

8. Posuňte presuvku, aby ste spojili potrubie presuvky.

PS: Viac by ma trápila tá biela PPR trubka zahrabaná do zeme...

hodnocení

1x

Pokud je díra pouze z vrcní části trubky,opravit nejlépe přeložením stejným materiálem. Poku je prasklá celá odbočka, jsou 2 možnosti - odkopat tak ať se dá odbočka vysunout, nebo použít převlečný kus

triker.cz/...

hodnocení

0x
Pokud neodkryjes delsi cast tak to asu nepujde. Nebude lepsi ji prelepit ipou?

kimbert*
hodnocení

0x

Napadá mně snad jen odkopat oba rovné kusy,poškozený kus rozřezat a vyndat a pro spojení na rovné potrubí použit přesuvky pemtrade.cz/... .Tak vidím ,že nunici byl rychlejší*tanec*

fik
hodnocení

0x

Podobnou věc jsem řešil úplně jednoduše...kus trubky o tom samém průměru,nýtky do plastu,dvousložkový epoxid. Vyříznout záplatu,podlepit,nanýtovat...nemůže se s tím nic stát,to není tlakové potrubí,tam tečou hovna samospádem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]