Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
maminka mi darovala svůj dům, ve kterém nadále bydlí. Darovací smlouvy, už máme na katastru. Potřebuju vědět, jak mám postupovat s přepisem elektřiny a plynu. Maminka má smlouvu na elektřinu vázanou na 2 roky u Bohemia energy. Já, už pod nima dál nechci být, chtěla bych uzavřít smlouvu s jiným dodavatelem, máme plyn u Inogy a chtěla bych od nich i elektřinu. Jak mám postupovat? Nedostane maminka, od Bohemia energy nějakou smluvní pokutu, za předčasný odchod? Má nějak smlouvu sama vypovědět, nebo stačí zajít na Inogy a oni ten převod sami zařídí? Jde mi o to, že je tam ta vázací doba, kterou maminka vlastně nedodržela, tak aby jí nedali pokutu. I když, vlastně je tady změna majitele, tak nevím...
Omlouvám se, že neodpovídám na dotaz, na ten myslím už odpověděl dobře Milan, ale u Innogy vám určitě nebude lépe než u Bohemia. Ani ti nejsou kdoví jak super, ale určitě jsou o něco lepší.
Moje zkušenost s Innogy: Přestěhoval jsem se a nechal si v tom chvatu tohoto dodavatele. Ceny se stále zvyšovaly, na email chodily senzační nabídky všeho možného /kdo to asi platí? No já, jako odběratel, zrovna tak ty vlezlé reklamy všude možně./ Šel jsem to zrušit na pobočku. Okamžitě mi nabídly lepší cenu. Řekl jsem, že se rozmyslím, /protože jsem zjistil, že mám smlouvu s výpovědní lhůtou, tak jsem chtěl zjistit, jestli stihnu přepis. / Než jsem dojel domů, už mi volal další kravaťák ze super klimatizované kanceláře /kterou jako odběratel taky dotuji/ s ještě lepší nabídkou. Tento způsob chování zdá se mi býti poněkud nezvyklým.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.