Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod elektřiny,při změně majitele jiný doda

Od: ola® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

maminka mi darovala svůj dům, ve kterém nadále bydlí. Darovací smlouvy, už máme na katastru. Potřebuju vědět, jak mám postupovat s přepisem elektřiny a plynu. Maminka má smlouvu na elektřinu vázanou na 2 roky u Bohemia energy. Já, už pod nima dál nechci být, chtěla bych uzavřít smlouvu s jiným dodavatelem, máme plyn u Inogy a chtěla bych od nich i elektřinu. Jak mám postupovat? Nedostane maminka, od Bohemia energy nějakou smluvní pokutu, za předčasný odchod? Má nějak smlouvu sama vypovědět, nebo stačí zajít na Inogy a oni ten převod sami zařídí? Jde mi o to, že je tam ta vázací doba, kterou maminka vlastně nedodržela, tak aby jí nedali pokutu. I když, vlastně je tady změna majitele, tak nevím...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Maminka nemůže mít problémy, pokud končí z uvedeného důvodu. Vy si zajdete na jiného dodavatele, předložíte stav měřidel, právní vztah k nemovitosti.

Pro ověření správné rady zvedněte telefon, a přeptejte se na Bohemia Energy.

hodnocení

0x

Omlouvám se, že neodpovídám na dotaz, na ten myslím už odpověděl dobře Milan, ale u Innogy vám určitě nebude lépe než u Bohemia. Ani ti nejsou kdoví jak super, ale určitě jsou o něco lepší.

Moje zkušenost s Innogy: Přestěhoval jsem se a nechal si v tom chvatu tohoto dodavatele. Ceny se stále zvyšovaly, na email chodily senzační nabídky všeho možného /kdo to asi platí? No já, jako odběratel, zrovna tak ty vlezlé reklamy všude možně./ Šel jsem to zrušit na pobočku. Okamžitě mi nabídly lepší cenu. Řekl jsem, že se rozmyslím, /protože jsem zjistil, že mám smlouvu s výpovědní lhůtou, tak jsem chtěl zjistit, jestli stihnu přepis. / Než jsem dojel domů, už mi volal další kravaťák ze super klimatizované kanceláře /kterou jako odběratel taky dotuji/ s ještě lepší nabídkou. Tento způsob chování zdá se mi býti poněkud nezvyklým.

hodnocení

0x
Světla svítí, stěrače stiraji... Tak proč si to zbytečně komplikovat? Smlouvu nechte doběhnout a dodavatele změníte před vyprsenim doby. Ale pokud to změnit chcete, tak to lze, jelikož odberne místo maminky zaniklo. Nicméně si nemyslím, že Innogy je správná volba, je to ten nejdražší dodavatel, dražší snad ani není. Sestře jsem zarizoval převod El i plynu k jinému dodavateli a rázem má splátky o několik stovek níž. Teď od června už má nové dodavatele, měla taky Innogy a plyn rwe, roční úspora přes 6500 Kč. Po výpovědi v únoru jí začaly chodit najednou výhodné nabídky jak od Innogy tak od rwe, jen když u nich zůstane dál. Najednou bylo6videt, jak ty ceny mají vysoké a jak celé ty roky rýžovali. To ji ještě došlo od Innogy vyúčtování a doplacela 3600kc protože Innogy jí nastavili měsíční splátky nízko, aby se neřeklo, že moc platí. Koukněte se na ceník Fonergy a u ceník Innogy, srovnejte si i měsíční pevné splátky a uvidíte sama.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]