Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
na zateplenou fasadu nam letos zaucotcilo ptactvo a na nekolika mistech si vyklovali diry o prumeru cca 10cm. Jak je nejlepsi tyto diry opravit? Sehnat dneska remeslnika je temer nadlidsky ukol a rad bych vedel co mam primo poptavat. Staci diry zadelat omitkou, nebo je nutne nejak vyspravit i zatepleni? Pokud ano, jaka je nejlepsi metoda?
Diky za vsechny rady.
Jakoukoliv pěnou vyplnit, nemusí být nízkoexpanzní, odříznout. Lepidlo, perlinka, lepidlo, fasáda. Třeba úplně jiný odstín a udělat nějaký zajímavý tvar.
Z otvoru bych odstranil polystyren a nahradil kusem nového PS.na povrch bych nanesl cementový potěr,do perlinky aby byl povrch tvrdý a ptáci to místo neklovali.Přes to bych nedělal fasádu,ale přelepil to míswto černou siluetou dravce.
To zatím běžně tyto ptáky odhání.
JABRAKA
Jenda2,
píšete, že: "Vysokoexpanzni dokaze napachat nechtene skody"
Prosím o poučení, jaké škody to může napáchat?
Milý Jendo, naposledy jsem dělal s expanzní pěnou včera odpoledne. Teď se podržte, lepil jsem staré plné cihly na štorc, jako výplň starého okna.
Pokud někdo vypění futra a prohnou se mu, tak je jisté, že nepostupoval dle technologických listů a zárubně nerozepřel. To že vyboulí rám oken jste si vymyslel, neboť se to dělá běžně. To jste nikde nemohl vidět.
Máte pravdu, jsem odborník v oboru a peněz k tomu dost.. Ale vysvětlovat to Vám, je ale je to marne, je to marne.ale je to marne, je to marne.ale je to marne, je to marne.
K vysokoexpanzní pěně - dá se samozřejmě použít ale je rozdíl jestli je to jen na povrchovou opravu nebo vyplnění vyklovaného hnízda pak to chce hooodně opatrnosti
Co se týká siluet dravce- viděl jsem i maketu zavěšenou ze střechy, účinek minimální. Podobně jako u plašení holubů,ptáci si prostě na statický objekt zvyknou a to i u zavěšené makety .Pokud se objekt hýbe v pravidelných intervalech nebo vůbec,stane se pro ně po určité době neviditelný
prosím šikovné, aby si udělali test, pracovat s expanzní pěnou a nízkoexpanzní.
Prtvní sice více nabyde, ale nikoliv silou, aby zničila matroš. Zkuste slepit polyš expazní pěnou, nic se nestane.
Alespoň mne se nikdy nic nestalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.