Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, bydlím ve společném domě a musím použít mobilní klimatizaci. Rád bych vyvedl výstupní hadici s odvodem teplého vzduchu přes otvor ve zdi do světlíku, kde nade mnou bydlí další sousedé. Jelikož nemám zkušenosti s takovou klimatizací, rád bych se zeptal, jestli to nebude vhledem k sousedům, kteří mají např. záchodová okénka do světlíků, problém. Myslím případný hluk skrz odvodní hadici, nebo třeba teplý vzduch...DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ
0x
Ovšem hluk klimatizace zřejmě moc neomezíte.
doplněno 27.06.19 18:46: Mobilní klima je neefektivní, nehospodárná.
Počas spotřeby el.energie je vyfukovaný horký vzduch nahrazován jiným horkým vzduchem z vnějšího prostředí...
Děkuji za odpovědi...Tak do světlíku to nebyl asi skvělý nápad, potom mi ovšem nezbývá nic jiného, než to strčit z okna, což není pro mě úplně nejlepší řešení. A ano, mobilní klimatizace nejni obecně super řešení, ale v případě nástěnné klimatizace můžu umístit oddělenou jednotku jedině na střechu a ta je tři patra nade mnou. Dalo by se to technicky vyřešit za normální peníz? Tuším, že to asi bude problém že.. ![]()
0x
MÁM STEJNÝ PROBLÉM. V PŘÍZEMÍ JE NOVÝ OBCHOD. Minulý měsíc tam zbudovali klimatizaci tak, že ji mám cca 2 m pod oknem do světlíku. Nedá se větrat, jde tam výfuk z kšeftu. Větrání do kuchyně, WC a do koupelky lze jen světlíkem. Pokoj je do rušné ulice a je na druhé straně světlíku. Takže např. koupelnu z pokoje do ulice nevyvětrám. . Je tam hluk a majitelé obchodu jsou nekomunikativní. Myslí si zřejmě, že mohou vše. Hlavně, že oni tam mají přijatelnou tepelnou pohodu. nemají tam topení a tak vsadili na klimatizací. Na námitku, aby vyvedli výfuk na půdu neslyší. Ono je to také 5 pater. Klimatizace jde non-stop. Zvlášť fajn je to v noci. ve dne se to dá vytrpět. Majitelka domu řekla, že jde o malý hluk a v zimě, až tím krámem budou topit, se mi vlastně ohřeje stěna. Kdyby to alespoň na noc vypínali. Moc by mi to pomohlo. Nevím jak se bránit, aniž bych se z toho cvoknul.
Jsem naštvaný, protože jsem přes koupelnu a WC v noci větral do světlíku. Když zavřu okna do světlíku a dveře, tak to neslyším. Dříve jsem větral koupelnu do světlíku. a vzduch proudil bytem. Nyní je tam vlhko a nevětrám. Do ulice to pro hluk ani v noci nelze. Jen rychlovka větrání, před spaním. Takže mám nyní nevětraný byt, asi to bude plesnivět, zvláště v koupelně. Suším tam také prádlo.
Ale mně je už vše jedno. Svět je plný neempatických lidí a všude je nepořádek. V mém věku 65 je asi nejlepší umřít. A míti klid. Je to blbé, když doma klid nemáte ani v noci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.