Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké čerpadlo do nádrže na dešťovou vodu

Od: janmach odpovědí: 10 změna:
Zdravím všechny. Měl bych dotaz skrze čerpadlo k nádrži na dešťovou vodu. Pořídil jsem si nádrž na dešťovou vodu o velikosti 4 kubíky a z této bych chtěl zalévat, jen nevím jaké čerpadlo mám k této koupit. Můžete mi poradit jaké by bylo nejvhodnější? Popřípadě jeke máte a jaké s ním máte zkušenosti? Děkuji za odpovědi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Já strčil malyše do kubikonu v kleci a to byl teda rachot. To rozvibrovalo i všechna okna v ulici.

kenav
hodnocení

0x

Nádrž je podzemni nebo nadzemni?Chcete stříkat hadici nebo zavlahu?

janmach
Je to podzemní nádrž a chtěl bych, aby bylo nějak řízené tlakem a nemusel jsem ho pokaždé zapínat do zásuvky.

joudic*
hodnocení

0x

pokud vam nevadi trochu vrceni a chcete poradny tlak i v dlouhe hadici, tak doporucuju toto ;) e-cerpadla.cz/... , jinak nejake kalove cerpadlo pokud ho dostanete do otvoru nadrze

janmach
hodnocení

0x
Chtěl bych, aby bylo nějak řízené tlakem a nemusel jsem ho pokaždé zapínat do zásuvky.

hodnocení

0x
Pak jedině klasický darling. Máš dvě volby. Buď s tlakovou nádobou, nebo se spínačem reagujícím na pokles tlaku v systému. Obojí ale znamená že bys musel mít na konci kohout který ti bude udržovat systém pod tlakem a v případě že praskne hadice nebo se uvolní ventil hrozí, že ti dárling vyhází všechnu vodu z nádrže a v horším případě se ještě spálí během na prazdno. Teda pokud se bavíme o využívání dešťovky na zahradě. Kdybys to měl na užitkovou vodu do baráku na splachování záchoda tak to budeš mít v tvrdých trubkách a tam se trvalá zátěž tlakem předpokládá.
Spíš než systém trvale pod tlakem bych pro zahradní použití využil dálkově ovládaný spínač třeba přes mobil. Takových stykačů je dneska na trhu hafo.

hodnocení

0x

Ale...kolegové...

Samozřejmě že lze zvolit poměrně jednoduché řešení.

Můžete použít některé čerpadlo z řady Easy Deep E-deep (1000,1200), případně něco z řady Gardena, nebo podobné čerpadlo od jiného výrobce.

hodnocení

0x

Mám na to easy pump MG 5/1250 a tlakový spínač Elpumps DSK 10.

Čerpadlo mám 3. rok a spínač letos první sezónu. Závlahu to utáhne v pohodě. Jen pozor na umístění, aby tam nebylo moc vlhko. Čerpadlo nad jímkou, ale v prostoru jímky. Kvůli tomu ji mám stále pootevřenou, aby se tam nesrážela vzdušná vlhkost.

Jaké čerpadlo do nádrže na dešťovou vodu
Jaké čerpadlo do nádrže na dešťovou vodu #2

jenda2*
hodnocení

0x
Idealni je domaci vodarna, ktera je spolu s nadrzi v zemi. Technicky prostor v zemi zakryt vstupem. Jen je potreba osadit nadrz plovakovym spinacem. Pak je zajisten potrebny tlak i ochrana cerpadla pred chodem bez vody. Kolik stoji vodarna a kolik zahradni cerpadlo, ktere nema regulaci tlaku... Moznosti je spousta.

nitram18
hodnocení

0x
Souhlasím s automatickou vodárnou easy deep viz odpověď výše. Mám ji v nádrži v zemi připojenou na záchody, pračku, a kohout na zahradě na zalévání, okamžitě po otevření kohoutku spíná, není žádný prodleva. Odpadají i problémy s vodárnou ve vlhku, bez plováků atd.. má ochrany proti přetížení i chodu na sucho v sobě, samozřejmě je trochu vyšší cena, začíná asi na 7000kc ale za ten komfort to stojí, hodíte do vody a nestaráte se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]