Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce omitky...a elekroinstalace zasuv

Od: simir* odpovědí: 20 změna:
Dobry den muzete my nekdo prosim poradit budu delat kompletny,rekonstrukci omiteky viz foto muzete my nekdo poradit postup ...bouracim kladivem strhnout komplet pak byskrabat spary cihel naspricovat ...baumit plus pouzit na jadro?jrste me zajima po strhnuti cchci v mistnosti 3 zasuvky da se to z ty stary hrabicky viz foto napojit maji v kuchyni vysekat drazku do vedlejsi mistnosti provrtat a natahnout kabel?
Rekonstrukce omitky...a elekroinstalace zasuv
Rekonstrukce omitky...a elekroinstalace zasuv #2
Rekonstrukce omitky...a elekroinstalace zasuv #3

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

otlouci starou omítku, udělat elektriku, nahodit, oštukovat.

Ještě doplním p.Milana-řed házením omést stěny pod prachu a navlhčit,ostřkat ...dle možností. Spáry není nutné porškrábavát stejně jako šprycovat.(je to různé jeden uední řekne našprycpovat druhý-je to zbytečnost.Kdysi jsem se učili že na normální CP není třeba,pokud jsou větší plochy ,jako dnes třeba porotherm pak šprycovat

berger*
hodnocení

0x

Nemáte v plánu tam ten kabel nechat tak,jak je,že ne?

simir*
hodnocení

Ten kabel ne bude se rusit co tam visi ten tam byl puvodne dedovi to tam stacilo potreboval bych to natahnout z tej krabicky z kuchine provrtat zed a podelne tam jak jsou ty co tam nemaj byt tak 2na kazdej strane v jednej rovine bude tam postel stolecky ...muzu to napichnout z tej krabicky viz foto?

simir*
hodnocení

V jakej vejsce od zeme by mely byt zasuvky?
dusger*

Podle požadavků majitele, 10cm až třeba 140cm, nejčastěji to bývá kolem 30cm od podlahy.

Já dávám zásuvku 25 cm, spínač 120cm

simir*
hodnocení

Oddelavaji se ocelove omitniky ze zdi?...jsem cetl ze se tam nechavaji ...az se,to vyhladi ve finale tak tam bude vydet...nebo ne?
krtek*

omítník se po zatvrdnutí hrubé sundá a mezera po něm se zasádruje...

Nevím jak,kde-od učení -omítníky (at již dřevené nebo ocelové) vytahujeme ihned po nahození dvou polí a a pak postupně.nesádrujeme ale hned jádrovou a nic není pak vidět.

Nepoužívám žádné omítníky, naházím pruhy malty (platle), podle potřeby, srovnám do váhy, stáhnu latí a doházím pak mezi ně maltu a stáhnu do roviny latí. Pak dorovnám hladítkem (fartáčem). Platle udělám silné podle potřeby (pokud je třeba dorovnat stěnu). A nezapomeňte provádět instalaci zásuvek podle potřeby zatížení okruhu. Z jednoho jističe můžete mít maximálně 10 zásuvek. Pokud budete používat spotřebiče s větším příkonem (mikrovlnka, el. trouba a pod), je potřeba udělat více okruhů se samostatným jištěním.

krtek, rozumím tomu dobře, že jsou vrstvy omítka, sádra (někde) a štuk?

Ze zkusenosti si temer troufam rict, ze jednodussi ve finale je nahazet pruhy a stahnout lati, nechat zavadnout. Ty kovove si delaji co chcou, pokud to dlouho rovnate, tak se ten omitnik pak oddeli od malty a muzete si hrat znovu. Dreveny se mi stalo ze jsem o nej zavadil a byl dole. Taky se mi stalo, ze u krivych sten vyjde do rovna nekde 3cm, nekde 1cm.. to pak s omitnikem je temer bez sance. Pouzivam pisek a unimalt nebo se da multibat... Uni malt davam asi 1:6. Docetl jsem se ze se ma davat 1:4, ale to je pak beton a ne omitka..
krtek*

milancukrar: nee...prostě mezera co vznikne po omítníku se zatmelí stavební sádrou..to je vše...žádný celoplošný nebo něco...kolik ten omítník má...2cm x 2mm x 2m? to je nic

K čemu sádra? Při nahazování omítky. Omítkou se nahodí stěna a pak se naštukuje. Sádra tak maximálně někde na nějakou opravu, nebo na elektroinstalaci (krabice, kabely).

krtek*

aby nepraskala v tom místě omítka...velká tloušťka štuku = praskání

Nevím kde jsou omítníky 20x2x2000mm. běžně používámne z hlazenky ,průměr 10 či12mma délka 2,5m nebo 3m.Jinak v učení jsme měli dřevěné cca2,2m a 2,5x0,6cm.

jen tak mimo -metod je hooodně jak na to.někde se zatluče hřebík,dole u podlahy pod něj drzuhý do olovnice totéž druhá strana a mezi to pak hřebíky na jednotlivá pole a šňůrkou se měří z prvního na poslední rovina...hlavy hřebíků se ohodí-udělá se terč,po zatvrdnutí se hází platle... prostě metod je dost jen si vybrat tu kterou bude vyhovovat.

krtek - od toho je lať a hladítko, aby stěna byla rovná a nebylo potřeba dávat silnou vrstvu štuku. Nikdy jsem neviděl, že by při omítání a štukování zedník používal sádru. Nejsem zedník, ale při přestavbě domu jsem v tomto případě sádru taky nepoužil. Možná to potřebuje nějaký matlák, který neumí udělat stěnu rovně.

Krtku,

Omítníky dřevěné i kovové prodávám, vím jak jsou velké, ale že bych díru po tom dával stavební sádrou? To raději již lepidlem...

Ale jiný kraj, jiný mrav a jiné zkušenosti. nemůžeme všichni dělat vše stejně.

simir*
hodnocení

Mistama je i 3cm...jinak na,ostatnich stenach jw 1,5cm...kazdopadne dekuji za rady...diky moc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]