Zdravím, potřeboval bych poradit, kam zavést 25kg rtuti k likvidaci - na sběrném dvoře mi takové množství nevemou. Našel jsem ve sklepě opravdu staré zařízení, kde je 10 baněk po 2-3kg, ze kterých vedou hadičky do nějakého rozdělovače. Děkuji
Nikam to nevozte, je to nebezpečné. Domluvte se na likvidaci s odvozem. Typicky takovouhle činnost dělaji spolecnosti zpracovávající odpad v dané lokalitě, technické služby a pod, případně minimálně poradí, na koho se obrátit.
Myslim, že tohle nemůže být na libovůli jednotlivce, protože to bezprostředně ohrožuje zraví a životy ostatních lidí a živočichů. Vzduchotěsnost nějakých letitých hadiček laik neodhadne. Tohle je jako "našel jsem doma bombu, kam ji zavést", "OK, tak na ni nesahejte, muže bouchnout"...
No,před pár lety,asi deseti,se o rtuti dost psalo. Obchodovalo se s tím na netu,PČR po tom dost tvrdě šla. Dá se z toho udělat slušná třaskavina. Tenkrát mě zaujalo,že podle nějakého zákona se rtuť prodávat nesmí. Takže Vám asi fakt zbývá do dát poldům,ať si poradí.
Anebo to obarvěte načerveno,něčím ozařte a prodejte rusům.../samozřejmě blbost,ale červená rtuť kdysi také frčela.
Prodávat takové množství opravdu nehodlám - někomu to praskne, něco z toho "uvaří" a problém nakonec bude na mě a takové veřejné ohrožení.. Baňky jsou kromě rtuti také naplněné vodou, která zabraňuje vyparovani a celý systém je uložen v další nádobě, do které by se dala eventuálně ještě nálet další voda, takže nějaká manipulace je možná - objem 2l (je to v takových malých 250ml bankách) navic kdyby netesnily, tak už to dávno vím - leží tady odhadem tak 20let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.