Nože brousim na keramické trubce, tvrdé, ze zlomeneho tyčoveho teploměru, průmyslového... Dříve jsem používal ocilku, taky karborundový brousek se dvěma rozdílnými plochami, hrubší a jemnou. Keramické nože dávám brousit...na ničem, co mám, se mi to nedaří tak, jaká je představa
Pokud je extra otupený pak pod vodou na hrubém,pak na jemném karborundu, poté pak na ocílce a na závěr "přelíznu"na poctivé kůži. Ty dva svoje pak takto nabrousím ,že se s nimi mohu holit!
jinak běžně nám je brousí synek v práci-má přístup k "brusce", je řezník,takže mj se učil brousit i nože.
já na pomaloběžné brusce a prachový kotouč, nebo na oboustranném karborundu jsou různé hrubosti, nebo na keramickém brousku obtahuji, kdysi se prodávaly, a na fajnovo obtahuji na Arkansasském mramoru. Zubaté nože pak tvarovými keramockýmibrousky, nakupoval jsem u: ubytovani.noze-hofman.eu/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.