Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prosím poradí někdo jak odpustit vodu z bojleru který praskl? Jsem doma sama a před půl hod. mi praskl bojler, hned jsem zastavila hlavní uzávěr vody, pak jsem vypla jistič od bojleru. Voda mi z něj netekla z trubek, ale z prostředku tedy z krytu a pořád kape, takže každou chvíli je potopa. Vím že je tam hadička a ventil na odpouštění, ale tu odpouštěcí hadičku mám nějak zastrčenou ve zdi vedle trubky na vodu a nejde vytáhnout. Díky za rady.
Pokud ta hadička vede do zdi, tak jde určitě do odpadu, takže tím můžete klidně vypustit.
Jinak když máte zastavenou vodu a bojler je výš než umyvadlová baterie, měl by jít přes ni vypustit tak, že pustíte na jedné baterii studenou a na druhé teplou. Studenou poteče voda z bojleru samospádem a teplou se do bojleru bude dostávat vzduch.
Mikihans,to je dobré.... Jak jednoduché a přitom mě to nenapadlo. Kolikrát já už kýbloval...
Vyzkouším.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.