Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnědo žlutá voda po napuštění bazénu

Od: host odpovědí: 21 změna:

Ahoj, ve středu jsem napustíl bazén cca 8 000 L vodou ze studny. Ze začátku tekla čistá a tak jsem si vypočítal za jak dlouho se to napustí a odjel jsem. Po návratu byl bazen plný ale voda byla taková hnědo-žluto-zelená a když jsem dal ruku pod hladinu na cca 20cm už jsem si ruku neviděl. Nalil jsem do toho celý 1L Studna Minerál a pustil filtraci. Po 24hodinách jsem upravil PH na cca 7.0 a zachloroval přípravkem Chlor Schock (160g) a do Skymeru jsem vložil celkou tabletu 5v1.

Dneska je pátek a voda je úplně stejná, nějaké rady? Děkuji

doplněno 21.06.19 16:17:

Ještě doplním, že studna nemá na dně štěrk ale žlutý písek.

Hnědo žlutá voda po napuštění bazénu

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Inu...co k tomu říct?
Takto se se studnou prostě nezachází.
Nemůžete z běžné studny s běžnou vydatností "vyrvat" najednou 8m3, to je prostě šílenost.
host
hodnocení

Páni, to je ale rada... Ať sem plesknu co sem plesknu, hlavně, že sem něco plesknu... :(

Jaká šílenost.Já z moji studny naplní klidně bez přestávky 8 takových bazénů.Jsem kousek od Olomouce.

Vy možná ano, tazatel evidentně ne. A o tom mluvím. A odkud jste, je zcela irelevantní. Váš soused přes ulici to může mít zcela jinak.

hodnocení

1x

Filtrujte co nejvíc a ona se vyčistí. Někdy to trvá třeba 3 dny.

Kolega jí má po napuštění hnědou a po třech dnech se spraví

host
hodnocení

Moc tomu nevěřím ale díky za tip. Filtruji 2 dny a není ani sebemenší náznak toho, že by se to nějak změnilo.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, radu mám, ale líbit se Vám nebude - být rád, že studna dala vodu, užívat si počasí a koupat se. Voda je znečištěná (obarvená) neškodným jemným sedimentem ze studny, tak budete dál filtrovat (chemicky to neodstraníte). Holt, letos budete mít vodu jako z rybníka (a představte si, že i tam se stále někteří lidí koupou). Zdravím!

doplněno 22.06.19 00:06:

host - nemáte zač. Pokud to není sediment ze studny, tak by to mohl být i pyl z nějakých rostlin v okolí. Filtrovat můžete, ale nejsem si jistý, že to pomůže na takto jemné částice. Ovšem, koupat se můžete bez obav.

host
hodnocení

Nelíbí, ale děkuji :)

host
hodnocení

@ ben®

Určitě to bude ten sediment, tu barvu to mělo už při napouštění.

111®
hodnocení

0x

není ta voda moc železitá? máte udělán rozbor? já ych bazen sice napustil ale zítra by byl hnědý a vylít ho zaléváním je tak na měsíc..

hodnocení

0x
Hnedu vodu vacsinou robi vysoky obsah zeleza, ktore zreaguje s chlorom. Nechajte pustenu filtraciu, pripadne pouzite nejaky vlockovac. Vycistite parkrat filtracny piesok (backwash) a ono sa to po chvili vycisti.

hodnocení

0x

Je to klasická vlastnost při napuštění vody ze studny. Taky se mě to ze začátku stalo, zjistil jsem že je na to běžně k zakoupení přípravek který vyřeší to zhnědnutí, stačí aplikovat a potom už jen dolatit chlor a ph. Samozřejmostí je filtrovat filtrovat a nečekaně filtrovat.

host
hodnocení

Není to žádná klasická vlastnost při napuštění vody ze studny. Znám spoustu lidí co napouští bazén ze studny a voda byla vždy po napuštění čistá.

disamdisiridam
hodnocení

0x

Vypusť vodu do kanálu a napusť novou.Šak vody je dost.

jenda2*
hodnocení

0x
Na bazen asi 2L Sava a dobre promichat. Druhy den pouzijte vlockovac od Sava, je v Penny asi za 90Kc. Davkovani je asi maly vrtan na 1m3 a zase dobre promichat a nechat do rana. Zustane slusny kal, ktery odsajete. Voda se sama nevycisti, naopak.

hodnocení

0x
Hnědou vodu u nás dělal mangan, ale všichni říkali železo. Ono je to skoro jedno. Vždycky to bylo žluté druhý den a bylo potřeba vyčistit stěny bazénu aby to odešlo do filtrace. Vždycky se to usadilo. Že by voda byla kalná tak, že by byla neprůhledná to fakt ne.

katkar
hodnocení

0x
Mám to podobně... máme studniční vodu, které je sice dost, ale kvalita nic moc.
Máme bazén s pískovou filtrací, při napouštění je voda čirá, ale za pár hodin zhnědne. Koupila jsem přípravek Studna Mineral, ten jsem tam nalila po napuštění bazénu. Další den upravila ph na hodnotu mezi 6,8-7,2 a dala Chlor šok. Reakcí chloru byla voda pak tmavě hnědá. Dávám dál vločkovač plus tablety 3v1 do plováku a filtruju neustále. 2x denně filtraci proplachuji. Pozitivní je, že po cca 3 dnech se voda výrazně zlepší, ale není úplně čirá. Každý den luxuju. Ph se nám stále zvyšovalo, tak jsem ho stabilizovala kyselinou chlorovodíkovou (solnou) za pár kč z drogerie a voda byla dobrá. Teď párkrát sprchlo a vodu mám zelenou. Takže je to nekonečný příběh. Ale nevzdávám to. :D Na youtube jsou videa, kdy za pár minut (opravdu) vyčistí vodu (hnědou i zelenou) na křišťálově čistou pomocí čistého práškového vitaminu c (kyselina L.askorbová), takže to budu zkoušet.

youtu.be/...
jenda2*
Podle objemu dejte doporucene mnozstvi Sava a zapnete filtraci na hodinu. Do konve namichejte vlockovac podle davkovani a s ruzici zalijte celou hladinu. Pak nechejte stat bez filtace do rana a pak opatrne odsajte usazene vlocky. Filtrace ceri vodu a vlocky se neusadi na dno!

vaclavd
hodnocení

0x

Moje zkušenost (bazén 10 kubíků): Voda ze studny s aplikací Studna minerál (asi málo) a úpravě ph. Po použití chlor "šok" voda po cca 1/2 hodině hnědo zelená - šok pro mě. Po prohledání internetu aplikace asi 1/2 litru 3% peroxidu (ze špitálu), a hle za chvíli voda zase dobrá, a delší ( ani ne den) filtraci celkem průzračná.Teď používám tablety 5v1 a pár krát savo projasňovač a voda stále dobrá - subjektivně čím dál lepší. Alchimie, ale pomohla.

venca*
hodnocení

0x

Je to zelezo a mineraly. Kdyz se pousti voda ze studny, tak tam nikdy nesmis hned dat chlor, savo a tablety. Voda ze studny nejdriv upravit pH na 7, pak tam dat mineral - a zapnout filtraci pres noc. Teprve druhy den tam dat litr savo a tablety. Jinak se voda zabarvi mineraly. Kdyz uz se stalo, tak peroxid vodiku a vlockovac primerene.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vlockovac
Otázky na téma žlutá voda v bazénu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]