Nejste přihlášen/a.
Ahoj, ve středu jsem napustíl bazén cca 8 000 L vodou ze studny. Ze začátku tekla čistá a tak jsem si vypočítal za jak dlouho se to napustí a odjel jsem. Po návratu byl bazen plný ale voda byla taková hnědo-žluto-zelená a když jsem dal ruku pod hladinu na cca 20cm už jsem si ruku neviděl. Nalil jsem do toho celý 1L Studna Minerál a pustil filtraci. Po 24hodinách jsem upravil PH na cca 7.0 a zachloroval přípravkem Chlor Schock (160g) a do Skymeru jsem vložil celkou tabletu 5v1.
Dneska je pátek a voda je úplně stejná, nějaké rady? Děkuji
Ještě doplním, že studna nemá na dně štěrk ale žlutý písek.
Jaká šílenost.Já z moji studny naplní klidně bez přestávky 8 takových bazénů.Jsem kousek od Olomouce.
Dobrý den, radu mám, ale líbit se Vám nebude - být rád, že studna dala vodu, užívat si počasí a koupat se. Voda je znečištěná (obarvená) neškodným jemným sedimentem ze studny, tak budete dál filtrovat (chemicky to neodstraníte). Holt, letos budete mít vodu jako z rybníka (a představte si, že i tam se stále někteří lidí koupou). Zdravím!
host - nemáte zač. Pokud to není sediment ze studny, tak by to mohl být i pyl z nějakých rostlin v okolí. Filtrovat můžete, ale nejsem si jistý, že to pomůže na takto jemné částice. Ovšem, koupat se můžete bez obav.
není ta voda moc železitá? máte udělán rozbor? já ych bazen sice napustil ale zítra by byl hnědý a vylít ho zaléváním je tak na měsíc..
Je to klasická vlastnost při napuštění vody ze studny. Taky se mě to ze začátku stalo, zjistil jsem že je na to běžně k zakoupení přípravek který vyřeší to zhnědnutí, stačí aplikovat a potom už jen dolatit chlor a ph. Samozřejmostí je filtrovat filtrovat a nečekaně filtrovat.
Moje zkušenost (bazén 10 kubíků): Voda ze studny s aplikací Studna minerál (asi málo) a úpravě ph. Po použití chlor "šok" voda po cca 1/2 hodině hnědo zelená - šok pro mě. Po prohledání internetu aplikace asi 1/2 litru 3% peroxidu (ze špitálu), a hle za chvíli voda zase dobrá, a delší ( ani ne den) filtraci celkem průzračná.Teď používám tablety 5v1 a pár krát savo projasňovač a voda stále dobrá - subjektivně čím dál lepší. Alchimie, ale pomohla.
Je to zelezo a mineraly. Kdyz se pousti voda ze studny, tak tam nikdy nesmis hned dat chlor, savo a tablety. Voda ze studny nejdriv upravit pH na 7, pak tam dat mineral - a zapnout filtraci pres noc. Teprve druhy den tam dat litr savo a tablety. Jinak se voda zabarvi mineraly. Kdyz uz se stalo, tak peroxid vodiku a vlockovac primerene.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.