Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení koupelny-reakce

Od: jan1® odpovědí: 12 změna:

Moje reakce na zateplení koupelny od Mega.

Mám stejný problém, ale ty odpovědi : víc topit nebo studená podlaha, zateplit zvenku, atd.to jsou rady na h.. tedy na nic.

Na chalupu přijedete na pár dní, nedá se tedy pořádně vytopit, taky jsem ji celou vydlaždičkoval a taky se to nedá vytopit.

Mám tam tepelné čerpadlo,vzduch-vzduch, ale to skoro nevypíná. Možná tak po třech dnech.

Bylo to dříve-s původní omítkou lepší.

Taky uvažuji dlaždičky něčím polepit - polysyrén, korek nebo je ještě něco?

Takže prosím o konkrétní radu a ne blbosti od diletantů. Díky Honza

výtka
Upozornění od sys milancukrar 21. 06. 2019 14:11:50
Pokud se Vám nelíbí rada, neurážejte nikoho. Spíše poslouchejte odborníky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Pokud chcete na obklady nalepit polystyren, tak se nedivím, že rady ostatních považujete za diletantské.

Pokud máte v koupelně větší ztráty, než jste schopen rychle nahradit teplem, tak se nedivte. Můžete si koupelnu obalit do hliníkové folie a zatěsnit všechny otvory. Pak vám tam bude stačit rozsvítit svíčka... Za chvíli budete ale psát, mám v koupelně plíseň...

hodnocení

6x

Určitě budete zase psát o diletantech...

Ale fyzikální zákony jsou prostě stále platné.

Měl jste na tyto věci myslet již při rekonstrukci (nebo před ní) a do koupelny dát elektrické podlahové topení, případně i stěnové topení.

Je naprosto logické, že TČ Vám (zvláště při občasném používání objektu) "skoro nevypíná".

Lepit na dlaždičky polystyren je opravdu chobotina...Krom toho řešíte následek a ne příčinu.

hodnocení

2x

Rady víc topit nebo zateplit studené podlahy, zateplit zvenku, atd.to jsou rady správné.

Pokud by někdo poradil "Taky uvažuji dlaždičky něčím polepit - polysyrén, korek nebo je ještě něco?"
tak to je špatná rada, velmi špatná.

Pokud si ale myslíte, že tím oblbnete fyziku, pak dejte na kachličky korek o síle 5-8mm, dobře nalakovat, nebo polyš o síle a budete asi spokojen. Časem poznáte, že to tak není.

bulik*
hodnocení

2x

Dejte si na stěnu ke stropu infráky aby mířili na člověka. Když budete v koupelně, tak si je zapněte a budete mít lázně !

jendad
hodnocení

0x

Máte starý dum . Logicky to chce asi staré řešení :)

Dejte tam lázenská kamna na tuhá paliva a budet tam mít teplo . Jen ten komín to chce.*smich*

hodnocení

Zateplit zvenku?

Zvenku je původní zeď 100 let stará, koupelna je zevnitř obezděná itongem,mezi tím je větrací mezera a na itongu dlaždičky .

Podlahu - dlažbu - jsem už před pěti lety polepil korkem a zdá se to teploměrem teplejší než dlažba. A zatím je to dobrý.

Honza.

Ano, zateplit zvenku, odtud jde chlad.

hodnocení

0x
Vzhledem k vysoké akumulaci zdiva je nutné zdi "nakrmit" krátkodobě vysokým topným výkonem, nebo adekvátně nižším výkonem, ale s větším předstihem. Tj např přes GSM zapnout topení 2až 3 dny před příjezdem na chalupu aby zdivo bylo již prohřáté.

jenda2*
hodnocení

0x
Zateplovani z venku vam moc nepomuze, pokud nemate plechovy hangar. Jednoznacne zateplit zevnitr s patricnym odsavanym vlhkosti. Nahrivani sten je zbytecne z nekolika duvodu a netreba to stale opakovat.

? Zas a dokola.vnitřní zateplení.v zimě sníte kabát a je Vám teplo?Nebo jak chodíte v zimě zateplen zevnitř?

jan111*

No tak to jste mi vy, všichni chytý, teda poradili !

Díky Honza.

Je jen logické,že když chci něco odizolovat odchladu,že tu izolaci nenacpu dovnitř ale zvenku.To jen někteří si myslí že když si zmenší vnitřní prostor izolací,že si tím pomohou.ale pravdou je opak takže pokud si chcete pomoci tak jedine vnější,ale u Vás to asi bude úplně jedno metrové kamenné zdi udržují konstantní teplotu,ať je venku zima nebo teplo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]