Nejste přihlášen/a.
Pokud to dovolí fyzika... Na dně bazénu bude o "něco" větší tlak, čili čerpadlo bude mít co dělat, tlak vody ho bude brzdit. Pokud se čerpadlo neuvaří a spoje na hadicích nepovolí, určitě bude nižší kvalita filtrace. Pokud je vše předimenzované a vydrží, určitě to bude fungovat. Možná budou zůstávat nečistoty kolem obvodu bazénu a nedoplavou do skimmeru, ale to se dá řešit ručně.
Můžete napsat důvod této přestavby?
Pokud je cílem masáž chodidel ,tak nezapomenout opět na tlak při "překážce" na výtoku
Na dně(ve výpusťi) být může, důvod chápu a pokud vše klapne, bude to fungovat. Ale jak jsem psal minule, když bude vtok na dně a nad ním např. 1m vodního sloupce, tak už je to úplně jiný tlak, než když bude na stěne mezi skimmerem a dnem. Spoje to asi vydrží, ale radši bych předem vyzkoušel, co na to čerpadlo (aby mělo dostatečný tlak pro filtraci,ne jen "protékalo") a neřešil jste pak, že voda se kazí a filtrace nestíhá nebo běží pořád.
Zkoušel jsem si hrát s bazénem Orlando a s původní fitrací ProStar3.Pokud je zapojená jak má, výtok asi v polovině mezi dnem a skimmerem,vodní sloupec 0.9m, tak vše funguje(doba filtrace cca 1,5hod/den + chemie). Pokud jsem výtok vedl hadicí přes otvor původní trysky a nechal na dně, oběh vody sice byl, ale o filtraci nemůže být řeč. A i hladina se začala chovat jinak kvůli jiným vírům, na dně se prakticky nic neusazovalo a na hladině zase plovoucí bordel "nedojel" do skimmeru.
Vyřešil jsem to silnější filtrací ProStar 6, ale na původní zapojení (tryska na boku pod skimmerem) a tryska natočená dolů a ke stěně - čerpadlo udělá po chvíli vír, kdy z hladiny vše zmizí během pár vteřin, a na dně se bordel seskupí uprostřed asi na 20cm a to vezmu vysavačem na dva tahy. Denně běžela filtrace pár minut a voda téměř bez chemie.
Takže asi bych radši udělal o jednu díru víc než řešit špatnou vodu,o tu jde hlavně Nebo vyzkoušet jinde pokud je to možné.
Další "zlepšovák" jsem co jsem zkoušel bylo. Nezapojovat vysavač do skimmeru,ale hadicí rovnou do čerpadla a tou odsát kal usazený na dně veprostřed(abych si ušetřil ty 2 minuty s vysavačem ) Moje čerpadlo není samonasávací a jelikož jsem hadici nemohl vést pod bazénem,ale buď přes okraj nebo původní tryskou, nefungovalo to. Ale to vy už máte, výpusť na dně...takže radši než dát trysku na dno do výpusti, bych zkusil 2. sací hadice, jedna do skimmeru a druhou do výpusti a přepínal mezi nimi( obě asi filtrace dostatečně neutáhne).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.