Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomůže omezovač tlaku vody?

Od: somi® odpovědí: 10 změna:

V rodinném domě mám vodu z vrtu. Čerpadlo se spíná v rozsahu asi 1.5 - 3.5 atm. Jenže jak jsem zjistil, když se tlak blíží spodní hranici, začnou to ovlivňovat teplotu vody v různých bateriích. Když se někdo koupe a já pustím vodu do dřezu, tak koupající osoba zakleje, protože se jí změní teplota vody. Jako první opatření jsem udělal rozvod vody v plastu 2.5. Jako druhé zkusím dát automatickou baterii do koupelny. A teď to třetí. Mám doma nový regulátor tlaku 1 - 6 atm. Pomohlo by, kdybych ho vložil za měřič vody a nastavil bych ho na třeba 2.5 atm? Tím by byl rozsah kolísání tlaku o třetinu zmenšen. V druhé větvi pro zalévání zahrady by byl neregulovaný plný tlak, Děkuji za radu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

NE, nepomohlo...regulátor POUZE SNIŽUJE vysoký tlak na tlak, nastavený na regulátoru...nízký tlak neumí zvýšit. Nastavte spínač čerpadla (spodní hranici) na spínání při větším tlaku, odzkoušejte okolo 2atm...2,5atm. Jak regulujete tlak v systému? Trochu popište...vodárnička? presscontrol asi nemáte, to by tlak nekolísal v tak velkém rozsahu...a co ho použít? Budete mít téměř konstantní tlak...ale záleží, jaké máte čerpadlo; pokud vřetenové, byl by problém...dejte i typ čerpadla...

hodnocení

0x

Aby vám nekolísal tlak teplej vody pri použití čerpadla,tak rozvod teplej a studenej vody by mal byť rovnakého priemeru. Ja osobne som za 3/4 rozvod. Vo vašom prípade by som dvihol zapínací tlak na tlakovom spínači na 2-2,5 atm.

hodnocení

Však píšu. Spínání mám na 1.5 - 3.5 atm. Právě o to se mi jedná, jestli by pomohlo vložení regulátoru tlaku do vedení, který by to zreguloval třeba na 2 atm. a tím by to rozmezí tlaků nebylo tak velké, ale čerpadlo by tlakovalo normálně.

Pokud ke kolísání tlaku dochází při nižším tlaku a Vy ho chcete udržovat u spodní hranice - čemu tím pomůžete? Spíš bych zvedl spodní zapínací tlak čerpadla

hodnocení

Zavolám firmu (pokud ještě existuje, už je to tři roky :) ), která vrt prováděla a nechám je ať to pořeší. Jestli pomůže zvednout spodní vypínání. Ptal jsem se kvůli úspoře. Firma si jen za příjezd vezme tři stovky. Děkuji všem za rady.

hodnocení

0x

Nevím co máš za čerpadlo a jaký používá tlakový spínač.. Ty potřebuješ pouze zvednout spodní tlak... Záleží jestli je elktronický a lze ho jednodušším způsobem nastavit... Pokud se jedná o mechanický snímač na vodárně, tak k němu existuje taková tabulka a v ní je vidět, v jakém rozsahu lze spínač vůbec nastavit, neboť nastavování jednoho tlaku s e promítně trochu i do drukého...

hodnocení

0x

Použil by som v kúpelni termostaticku bateriu, tá je schopná držať výstupnú teplotu vody aj pri kolísaní tlaku.Mám vyskúšané.

hodnocení

Vyzkouším tu termostatickou baterii a pak kdyby to nepomohlo, nechal zvýšit to spodní spínání. Děkuji všem za odpovědi.

Spinaci tlak si pridajte sam na 1,9-2 bar a mozno nebudete musiet kupovat ani tu bateriu.
hodnocení

Dík za odpověď. Právě to je ono. Chtěl jsem tím regulátorem omezit horní hranici tlaku na 2.5 atm, tj. 1.5 - 2.5 atm. Tím se sníží kolísání tlaků min-max. Ničemu by to nevadilo, protože i při tlaku 1.5 atm. to z baterií teče dobře. Ale před regulátorem bych nechal odbočku s plným neregulovaným tlakem na zahradu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]