Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení , vyvedení 220 V ze zasuvky 380

Od: fibi® odpovědí: 8 změna:
Zdravím,existuje něco jako norma který fázový kabel u zasuvky 380 je vhodný k vyvedení 220? A který by měl vydržet malou hoby svářečku? Základní věci zvládám,ale tohle už je pro mě moc. Na baráku mě svářečka vyhazuje pojistky,ale v dílně ktera je napojena na barák funguje...
Zapojení , vyvedení 220 V ze zasuvky 380

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Řešení které odpovídá předpisům je toto.

doplněno 18.06.19 08:46:

Podle tohoto popisu, jsou zásuvky pro 230V šestnáctiampérové.

doplněno 18.06.19 08:49:

Zásuvky v tabulce jsou 400/230V, 32/16A

Zapojení , vyvedení 220 V ze zasuvky 380 #2

Ano, zásuvky jsou buď 16A230V, 16A/400V nebo 16A/230V, 32A/400V, ale jištění zásuvky 16A/230V je max 10A -ovou pojistkou...pozor na to; setkal jsem se i s kombinací u 16A zásuvek, že zásuvka 230V nebyla jištěna přímo v zásuvce, ale jen na vývodu z rozváděče (3-fáz jističem)

Ano, podle mne je to v pořádku. 16A, jako 16A. Myslím, že by to mohlo vadit pouze v případě plného zatížení třífázové zásuvky a současně zatížení jednofázové zásuvky. Ale to už je spekulace.

hodnocení

3x

Doplním @ferax - zásuvka 16A/230V (v kombinaci se 16A/400V) je jištěna skleněnou trubičkovou pojistkou max 10A, pomalou (většinou 6,3A - zkušenosti z praxe)...pozor na spotřebiče, které berou větší proud; invertor asi ta 10A pojistka neudrží...nikde jinde jsem tuto informaci nenašel, abych to prezentoval, pouze tady, strana 2;

hodnocení

1x

Pýtate sa ktorý kábel je vhodný. Odpoveďou je,že ten ktorý je najmenej zaťažený odberom. Pokiaľ máte trojfázovú zásuvku vyvedenú samostatne od rozvádzača a samostatne aj istenú,tak je jedno ktorý kábel použijete.Pre jednoduchosť si kúpte redukciu.

cbelektro.sk/...

hodnocení

0x

A který by měl vydržet malou hoby svářečku? Jakou ...Jakou hodnotu jističe v domě vyhazuje? A jak je jištěna zásuvka 400/230V? Jistič...pojistky? Dejte víc info...

doplněno 17.06.19 22:48:

Invertor by na zásuvkovém okruhu s proudovým chráničem měl fungovat bez potíží. Zkuste vyzkoušet invertor někde jinde, třeba u souseda, zda se objeví stejný problém. Aby se vyloučila chyba chrániče nebo elektroinstalace. Ale i tam by měl být obvod s chráničem...Ale vypadá to pravděpodobně na chybu svářečky...

doplněno 18.06.19 11:40:

V odpovědích se zaměřujeme na venkovní zásuvku bez chrániče, což není ve vašem případě správné...v otázce píšete, že vám vyhazuje proudový chránič; v první odpovědi ve 22:48 jsem vám dal radu. Pokud bude vyhazovat i v tom případě, dejte proměřit a případně opravit svářečku, pokud bude problém. Pracovat s poškozeným zařízením se nevyplácí ...a zapojovat ho na obvod bez chrániče, pokud je na zařízení závada, nestojí za případné následky na zdraví a životě...

hodnocení

Vyhazuje me to proudový chránič,hodnotu teď nevim nejsem doma ale myslim že tam je 35 ale to radeji doplním později. Jinak ven na patu domu je veden třífázový kabel pod třífázovým jističem

hodnocení

0x

Klasický invertor za normálního provozu by měl udržet 16A jistič. Stává se hlavně při napojení přes delší smotanou prodlužovačku že začne vyhazovat pojistku, v garáži mám redukci právě pro tyto případy. Je cekem jedno která fáze se použije, základ je správné zapojení zásuvky na redukci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]