Nejste přihlášen/a.
Řešení které odpovídá předpisům je toto.
Podle tohoto popisu, jsou zásuvky pro 230V šestnáctiampérové.
Zásuvky v tabulce jsou 400/230V, 32/16A
Ano, zásuvky jsou buď 16A230V, 16A/400V nebo 16A/230V, 32A/400V, ale jištění zásuvky 16A/230V je max 10A -ovou pojistkou...pozor na to; setkal jsem se i s kombinací u 16A zásuvek, že zásuvka 230V nebyla jištěna přímo v zásuvce, ale jen na vývodu z rozváděče (3-fáz jističem)
Doplním @ferax - zásuvka 16A/230V (v kombinaci se 16A/400V) je jištěna skleněnou trubičkovou pojistkou max 10A, pomalou (většinou 6,3A - zkušenosti z praxe)...pozor na spotřebiče, které berou větší proud; invertor asi ta 10A pojistka neudrží...nikde jinde jsem tuto informaci nenašel, abych to prezentoval, pouze tady, strana 2;
A který by měl vydržet malou hoby svářečku? Jakou ...Jakou hodnotu jističe v domě vyhazuje? A jak je jištěna zásuvka 400/230V? Jistič...pojistky? Dejte víc info...
Invertor by na zásuvkovém okruhu s proudovým chráničem měl fungovat bez potíží. Zkuste vyzkoušet invertor někde jinde, třeba u souseda, zda se objeví stejný problém. Aby se vyloučila chyba chrániče nebo elektroinstalace. Ale i tam by měl být obvod s chráničem...Ale vypadá to pravděpodobně na chybu svářečky...
V odpovědích se zaměřujeme na venkovní zásuvku bez chrániče, což není ve vašem případě správné...v otázce píšete, že vám vyhazuje proudový chránič; v první odpovědi ve 22:48 jsem vám dal radu. Pokud bude vyhazovat i v tom případě, dejte proměřit a případně opravit svářečku, pokud bude problém. Pracovat s poškozeným zařízením se nevyplácí ...a zapojovat ho na obvod bez chrániče, pokud je na zařízení závada, nestojí za případné následky na zdraví a životě...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.