Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomůže čistička vzduchu s alergii na pyl?

Od: jardakulicka* odpovědí: 6 změna:

Ahojte,

Jako každý rok konec června prosedím doma s kapesníkem, protože mě chytá alergie na nějaký kvetoucí sajrajt. Pomohly někomu při stejném problému čističky vzduchu? Koukal jsem, že cenově se to pohybuje nejlevněji od 5000 Kč ( elektrina.cz/...).

Vyplatí se koupit čistička vzduchu do cca. 7000 Kč, aby se zmírnily projevy alergie? Nebo jste zkoušeli i něco jiného, levnějšího, co zabralo? Předem díky za zkušenosti jiných alergiků.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Máme čističky vzduchu v dětském pokoji, ložnici a obývacim pokoji. Jsme alergici a čistička je opravdu super. Vyplatí se investovat a někdy maji i akce 2+1. Nám pomáhá, ale venku už je to horší, to se bez léků a kapek neobejdeme.
Máme značku Ionic care.
jardakulicka*
hodnocení

Aha, koukám, že se stojí i kolem 3,5 tisíc. To vypadá docela slibně. Díky za tip!

hodnocení

2x
Najlacnejsie je kazdy den doma upratat a vetrat v noci. A vyplachnut / prestriekat si nos. Konvicka, Sterimar, Physiomer.
Cisticka trochu pomoze - hepa filter. Ionizatory to, aspon u mna, skor zhorsili. Ked je fakt zle, tak z nich viac kycham a rezu ma oci. Vyskusane aj sionic care, aj s ionizatorom zabudovanym do cisticky. Pravdepodobne su pre mna drazdive aj tie hydroxilove radikaly a ozon, co produkuju, pripadne ich reakcne produkty.
Mimo sezonu je to samozrejme huciaci kram, co robi prievan.

hodnocení

0x

Nejsem alergik ani nemám související zkušenosti, nicméně myslim, že přizpůsobováním prostředí alergii se ona jen prohloubí, protože až pak uvidí po dlouhý době pyl, zpanikaří ;)

hodnocení

0x
Konvičku na nos používáte? Ono je to levnější a přímo u "zdroje"...
jardakulicka*
hodnocení

To jsem kdysi používal, ale ráno jsem vypláchl nos konvičkou a odpoledne už jsem měl zase rýmu, takže jsem ji nakonec někam zašantročil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]