Nejste přihlášen/a.
Můžete mi prosím někdo poradit... položili jsme v panel.bytě nové lino na původní klas.panelákové. Nepřilepovali jsme ho, pouze kolem zdí pásku. Po půl roce se uprostřed místnosti zvlnilo. Můžete mi prosím někdo poradit jak to opravit, či čím a jak lino přilepit? Děkuji
Beruško,je způsob,jak to trochu napravit.Nejprve se podívejte,jak praví Strejc,na to,jestli se okraj lina neopírá o zeď.Musí být mezera aspoň 5 mm.Pak je možno vlnu na linu ohřát třeba horkovzdušnou pistolí na teplotu aspoň 120 stC a zatížit hladkou,těžkou deskou,až vychladne.Vlna by se měla srovnat.Ovšem menší teplota nepomůže,je potřeba překonat teplotu vratné deformace u PVC.
JABR
Dobrý den přeji,
také jsme položili na staré lino, nové PVC (nelepili, jen položili), ovšem první lino je přilepené.
Udělaly se nám 2 vlny, doporučujete zahřát vlnu horkovzudšnou pistolí. Můj dotaz zní: tím, že je pod novým linem staré lino přilepené, je nějaká pravděpodobnost poškození, nebo zničení když nové lino zahřejeme? Nemáme zatím odvahu to risknout.
Děkuji za odpověď Jiřina
Klást lino na lino není nikdy ideální. Možná jste to tak řešili, z důvodu teplejší podlahy. Ale věřte, že je lépe staré lino odstranit, podlahu podle potřeby vystěrkovat, přebrousit a pak dát nové lino a máte to pěkně rovné. Píši jen svou zkušenost. Myslím, že se spravit nedá. PT
zeptejte se v prodejně,čímto přilepují (vesměs pouze ve spojích). Mě to lepili podlaháři ve spojích lina a drželo to jako čert. Jinde se lino nechalo bez lepení. Při opravě bubliny mi nabídli rozříznutí velmi ostrým nožíkem a přichycení přes dírku lepidlem na ty lina. To sem jim ale zamítl, a nechal lino předělat. Rozhodněte se sami. Podlaháři v prodejnách by Vám měli také umět poradit.
Chybou ale již v prvopočtku bylo zakoupit nové lino a prásknout ho na staré.To dnes podlaháři nedělají. a ta stará strhávají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.