Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojeni bojleru z 3fazoveho proudu

Od: petrmika odpovědí: 17 změna:

Dobry den, rad bych se zeptal: je mozne na 3fazovy kabel (400V), ktery napaji bojler pro ohrev teple vody v topeni (kabel je v prubehu mezi jisticem a bojlerem prepojen pres "cokoladu"), zda mohu v miste tohoto prepojeni pouzit jednu z fazi k pripojeni dalsiho maleho bojleru a dalsi fazi pouzit k pripojeni primotopu?

Dekuji za odpoved

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

ne, protože si později neuvědomíte, že musíte vypnout 3f jistič. Jedině dát na ten hlavní přívod pro kotel mezirozvaděč a tam to provést tak jak to má být..a samostatně jistit jednotlivé okruhy, kotel, přímotop, malý bojler.

petrmika
hodnocení

takze pokud tomu dobre rozumim, tak by to bez Vami navrzenych jisticu fungovalo bez problemu, ale byl by pripadny problem z hlediska bezpecnosti, kdybych v budoucnu napr. pri oprave maleho bojleru zapomnel vypnout 3f jistic?

hodnocení

0x

Nelze, protože nemůžete použít třífázoý jistič pro jednofázové spotřebiče. Ani není možné místo třífázového jističe použít tři jednofázové jističe, protože do jednoho kabelu nelze připojit tři různé okruhy. Jediné řešení je použít kabel tak, že odpojíte dvě fáze a tu jednu, kterou použijete, připojíte na jednofázový jistič. Pak to bude fungovat normálně jako jeden jednofázový okruh. Ale připojovat to přes "čokoládu" je prasárna. Vždy by to měla být řádná svorkovnice.

111®
hodnocení

0x

@ferax: a o bude dělat s tím 3f bojlerem to odstaví?

Sorry, přehlédl jsem že to je třífázový bojler (byl jsem myšlením u jiné podobné otázky). Připojit to nelze, byl by potřeba samostatný rozvaděč, s dostatečně dimenzovaným přívodem a jištěním.

111®

no a co jsem mu napsal v první odpovědi?

Reagoval jsem jen na tvou poznámku. Tak jsem to jen potvrdil.

berger*
hodnocení

0x
Moc mi to po dni na sluníčku nemyslí,mohu se zeptat?- "kabel (400V), ktery napaji bojler pro ohrev teple vody v topeni"- To topí bojlerem?

berger - napiš to znovu a srozumitelně. Bojler žádné topení neohřívá. To sluce ti fakt asi nepomohlo*uspech*.

berger*
No,já to zkopíroval z dotazu. Toto - "napaji bojler pro ohrev teple vody v topeni". Napájí bojler pro ohřev teplé vody - to bych pobral,ale - v topení? Co má bojler s topením?

petrmika
hodnocení

vsem dekuji za odpovedi!

111®
hodnocení

0x

no to není všechno, ještě je třeba definovat jak silný máte přívodní kabel, průžez žil, možná bude třeba vyměnit

111®
hodnocení

0x

to má kotel na který je napojen výměník pro ohřev TUV, který má ještě elektrické topení, kdž nejede kotel...už je to jasný?

berger*

Jo takhle. Tak to jsem ještě neviděl,neznám. Znám kotel s výměníkem,který jede na letní anebo zimní provoz. Nebyl by odkaz na konkrétní výrobek? Rád bych se podíval,jak to vlastně šlape,protože jasný mi to není...*hi*

111®
hodnocení

0x
berger*

Dík,to jsem ještě nepotkal,jdu to obhlídnout...

Z toho původního dotazu není patrné, že se jedná o kombinovaný bojler, kterých je jinak na trhu dost v různém provedení. Kdyby to tazatel napsal srozumitelně, dostal by jistě solidní odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]