Když musím doma na zahradě použít, tak mám nejraději klasické dřevěné uhlí. I když mám i plynový gril. Mně ty brikety připadají, jako by byly vylisované nejen z prachu z dřevěného, ale i z obyčejného uhlí. A kdo ví, jaké svinstvo ještě bylo použito jako pojivo toho prachu. Chodíme většinou grilovat na kraj lesa, plného suchého dřeva, také hub, hned vedle louky a vydatného pramene vody. Má to větší kouzlo, když člověk napřed nazbírá palivo, potom naláme větvičky, co chytnou i od sirky. Pak přidáváme více silnějších, ale ne moc hrubých, na žhavé uhlíky by jsme museli dlouho čekat. Tenčí rychleji prohoří. Grilujeme zásadně jen na žáru, nikdy na plameni. Chce to trochu trpělivosti, než dřevo přestane hořet a jen žhne, ale lahůdky jsou potom opečené a propečené, nejsou opálené a očouzené...
Kupuju jen tzv profi. Viz obrázek. Nejsou drahé a opravdu vydrží, jsou tvrdé, nedrolí se a hoří dlouho. Po zapálení na nich ugrilujeme. Zaklopime, ony vyhasnou a příště k nim přidám pár nových a ještě je použiji. Takhle je recyklujeme léta. Pokud nepotřebujeme víc várek na jedno grilování... doplněno 16.06.19 13:46: Tyhle konkrétní v OBI. Koupím pět balení a léto mi to pokryje, cca.
pokud chcete, aby co nejmene skodily zdravi, tak samozrejme ne brikety, ale obycejne grilovaci uhli a nepouzivat podpalovace, ale chrasti... a negrilovat, kdyz jeste neni uhli poradne z vetsiny chycene, pokud maso nemate zabalene v alobalu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.