Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké grilovací brikety

Od: nestastnik® odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer,

Doporučíte prosím nějakou osvědčenou značku briket? Primárně jde o to, aby pokud možno co nejméně škodily zdraví.

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Máte-li až tak přehnanou obavu o své zdraví, negrilujte raději vůbec *frajer*.
Já kupuju palivo do grilu v Lidlu, výjimečně v Penny. Proč? Mám to nejblíž.

hodnocení

4x
Když musím doma na zahradě použít, tak mám nejraději klasické dřevěné uhlí. I když mám i plynový gril.
Mně ty brikety připadají, jako by byly vylisované nejen z prachu z dřevěného, ale i z obyčejného uhlí. A kdo ví, jaké svinstvo ještě bylo použito jako pojivo toho prachu.
Chodíme většinou grilovat na kraj lesa, plného suchého dřeva, také hub, hned vedle louky a vydatného pramene vody.
Má to větší kouzlo, když člověk napřed nazbírá palivo, potom naláme větvičky, co chytnou i od sirky. Pak přidáváme více silnějších, ale ne moc hrubých, na žhavé uhlíky by jsme museli dlouho čekat. Tenčí rychleji prohoří.
Grilujeme zásadně jen na žáru, nikdy na plameni. Chce to trochu trpělivosti, než dřevo přestane hořet a jen žhne, ale lahůdky jsou potom opečené a propečené, nejsou opálené a očouzené...
Jaké grilovací brikety

hodnocení

0x
Kupuju jen tzv profi. Viz obrázek. Nejsou drahé a opravdu vydrží, jsou tvrdé, nedrolí se a hoří dlouho. Po zapálení na nich ugrilujeme. Zaklopime, ony vyhasnou a příště k nim přidám pár nových a ještě je použiji. Takhle je recyklujeme léta. Pokud nepotřebujeme víc várek na jedno grilování...
doplněno 16.06.19 13:46: Tyhle konkrétní v OBI. Koupím pět balení a léto mi to pokryje, cca.
Jaké grilovací brikety #2

@clayman

kde prosím tě kupuješ ty brikety, jak jsi přiložil fotku?

@clayman

díky za odpověď*palec*

joudic*
hodnocení

0x

pokud chcete, aby co nejmene skodily zdravi, tak samozrejme ne brikety, ale obycejne grilovaci uhli a nepouzivat podpalovace, ale chrasti... a negrilovat, kdyz jeste neni uhli poradne z vetsiny chycene, pokud maso nemate zabalene v alobalu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]