Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím slepit plastové tlačítko?

Od: fidek odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
chtěl bych se poradit, čím slepit plastové tlačítko z fotky? Napadá mě sekundovým lepidlem?
Díky

Čím slepit plastové tlačítko?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Z práce mám zkušenost s Loctite 406. Tyhle tvrdé plasty to slepí tak, že to praskne potom na jiném místě. Ale domů se to koupit asi nevyplatí.

hodnocení

3x

Naprosto nepřekonatelný je LOCTITE GEL ! Ale opravdu kupte GEL. Používám ho na všechno, i na velmi tenké spoje a spoj je opravdu pevný. Ke koupi např. v Baumaxu, OBI, Hornbachu a určitě v některých drogeriích, železářstvích a speciálkách. Cena kolem 55 - 60 Kč a vydrží vám velmi dlouho, na tento spol spotřebujete jenom kapku.

fidek
hodnocení

Vyzkoušet bych ho mohl, čtu že je nevhodný na plasty PP a PE, já nevím co mám za plast :)

karel556*
hodnocení

3x

A koupit to jako náhradní díl nejde?

fidek
hodnocení

Normálně jsem ten díl našel, objednám to, supeeeer.
Díky

111®
hodnocení

1x

speciál. lepidlem, nebo rozpuštěným platem v toluenu nebo ředidlu 6300

hodnocení

1x

Málo údajů. Je-li spoj namáhaný a nelze-li vyztužit nějakou oříložkou, taky se může stát, že správná odpověď je, že ať to slepíte, čím chcete, vždycky to po čase uletí.

hodnocení

1x

Existuje speciální lepidlo na "tvrdé" plasty, pak není také vteřiňák jako vteřiňák... Každý lepí třeba i jiný druh plastu, ale...

Moje životní zkušenost v této oblast je, že to je mechanicky namáhané a že to nikdy dobře držet nebude!

olinl
hodnocení

1x

Pokud to ničemu nevadí, slep vteřiňákem díly k sobě a poté použij pistolovou pájku+kancelářskou sponku, patřičně naohýbej, pokrať a část sponky horkou pájkou vetlač do plastu. Nevím jak silný je ten plast, použij případně slabší drátek nebo hřebíček.

jabraka*
hodnocení

1x

Lom je ve velmi tenkém profilu výlisku.Lepení nezajistí dostatečnou pevnost spoje.Doporučil bych přeplátovat spoj podobnou folií z plastu HPS,SAN,ABS -styrenové kopolymery,jeden z nich to asi bude,a použít lepidlo skutečně toluenový roztok.Ale spíše roztok pilin v trichloretylenu.Toto v tom případě,jestli v konstrukci zbude dost místa.

JABRAKA

111®
hodnocení

0x

to vypadá na tlačítka z mikrovlnky nebo podobného stroje, podle konstrukce bych si tipnul, že ten ulomený kousek jde na tlačítko na desce a mohlo by to jít i podlepit..

fidek
hodnocení

Dobrý den,
jsou to tlačítka od pračky.
Zkusil jsem to zaslepit vteřinovým lepidlem, ale bohužel se to v tom samém místě přelomilo, spoj je namáhán, tak teď nevím co s tím :(
Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]