Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silikonové těsnění kolem vany odstranění

Od: amy® odpovědí: 3 změna:

Prosím, poraďte, už několik let řeším silikon. těsnění kolem vany. Problém jedna je, že máme železitou vodu a těsnění (i spáry) je pořád oranžové, usazuje se na něm plíseň atd. Ze spár to jde vyčistit, ale ze silikonu ne. Vyzkoušeny všechny přípravky typu fixinela, Savo, postřiky do koupelen proti plísním atd. a nic. Silikon. tmel jsme měli nejdříve bílý, pak jsem to sundala a dali jsme průhledný. To je ještě horší. Druhý problém je aplikace a sundávání. Obkladačky mají drobný reliéf (vystouplé mřížky), aplikace je tudíž docela složitá, je to pořád takové opatlané. Když jsem místo tmelu koupila lepicí těsnící pásku, tak tam nedržela. Jaký silikon. tmel byste mi doporučili, a také, jak a čím sundat zbytky starého tmelu? V obchodě mi doporučili přípravek ve spreji (W?) ale tím to moc nešlo. Pižlala jsem tmel pak i nožem a stejně tam zbytky jsou. Děkuji za rady, tyhle obkladačky bych si už nikdy nepořídila, ale kdo to mohl vědět...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, již jednou jsem zde radil, jak starý silikon okolo vany odstranit (jak to dělal instalatér) a byl jsem vysmíván, tak tuto radu ponechám oněm posměváčkům. Ovšem, až problém vyřešíte, tak čisté a hezké spáry Vám zaručí jen to, že po každém použití vany (namočení okrajů) ten silikon ihned vytřete do sucha - nenecháte tam vodu působit (a tvořit plísně či vodní kámen). Možná to je otravné, ale když si těch několik pohybů navíc zažijete, tak by měl být silikon čistý (na suchém se plíseň či vodní kámen nebude tvořit). Zdravím!

doplněno 15.06.19 17:33:

amy®
hodnocení

Děkuji, a mohl byste mi sem dát prosím odkaz na tu Vaši "vysmívanou" radu :)?

jabraka*
hodnocení

0x

Nejlepší typ,jak mít silikon stále čistý,je nemít ho tam.Nebo jen tenký proužek.Proto mám kolem vany hliníkové lišty (lepší by byly lišty eloxované)a ty jsou vlepeny do silikonu.Okolo zůstane jen staboučká vrstvička.Když byl na povrchu problém,koupil jsem email na vany a malým štětečkem spáru přelakoval.

Vhodný by byl i zbozi.cz/...

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]