Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po výměně písku filtrace nefunguje

Od: share* odpovědí: 13 změna:

Ahoj. Prosím, vyměnil jsem písek v čističce ale stále filtrace docela na NULE. Všiml jsem si, že voda zřejmě neprotéká průhledným průzorem... Provedl jsem proplach, voda tekla... Co je chyné. Díky za pomoc Honza

doplněno 15.06.19 13:36:

Tak voda je stále zelená... Filtrace byla puštěna celou noc. Stále se mi zdá, že filtrace nefunguje. Košíček byl vyčistěný. Pruzorem ve filtraci se mi zdá, že voda necyrkuluje.. Proplach ale proveen a OK...:( Poradte pls je ta FILRACE OK? V bazenu vypadá že ano. Z trysek voda proudí ale jde přes pískovou čističku? Otázka...

Po výměně písku filtrace nefunguje
Po výměně písku filtrace nefunguje #2

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

tak hlavně že to jede..

share*
14.06.19 14:44
hodnocení

Nejede. :(

111®
hodnocení

2x

a co kdybychom si ho přečetli my? tože vám nedává smysl ještě neznamená že je blbý

111®
hodnocení

0x

jen se tak blbě zeptám, a nalil jste na písek tam také vodu? nebo zalil jste čerpadlo a sací potrubí? nebo čekáte, že se tam ta voda nějak dostane?

share*
hodnocení

Dobrý den. Díky. Vše jsem udělal a i odzkošeno... Tedy dle mne..:( Myslím, že toto bylo provedeno OK.

hodnocení

0x

Takže když dáte vodu filtrovat tak voda neprotéká?

Rozdělat filtraci nebo provést její zaplavení a pak nechat běžet ZAPLAVENÉ čerpadlo, ať může vodu z bazénu natáhnout. Klidně minutu. 10 vteřin nic nenatáhne. Pokud je čerpadlo pod úrovní hladiny tak je to snadné. Pokud ne trvá to trochu déle, ale jde to. I podle zvuku poznáte, zda dochází k tlačení vody nebo běží na prázdno.

share*
hodnocení

JJ přesně tak. Strojovnu mám pod urovní domu, takže to by bylo OK. Ale dál jsem zase na NULE..! Jak mám to čerpadlo zavodnit?

Musíte umožnit, aby vzduch odešel ven a mohla ho nahradit voda. Voda půjde samospádem, když to má z kopce dolů.

Nelze to krycí sklíčko vyšroubovat? Asi i pouhé nastavení ventilu na vypouštění bude stačit.

Měl byste po pár vteřinách slyšel bublání nebo tekoucí vodu v trubkách. Pokud ne, je potřeba zjistit proč neteče voda samospádem dolů... je skimmer zavodněný a průchozí?

share*
hodnocení

ANo, sklíčko má. ..

111®
hodnocení

0x

a co říká návod? nebo podle typu filtrace vygooglit návod..není tam někde zanesené sítko?

share*
hodnocení

To fakt netuším... Návody tj děs běs raději zkouším tuto cestu. Praktické rady.

share*
hodnocení

SUPER..!Tedy snad... Blb jsem neměl vyčistěný ten košíček! Moc díky všem kolegům:))

hodnocení

0x
Zelená voda = řasy. Ty musíš zabít šokovou dávkou chlóru a následně odfiltrovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]