Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký měřič vody?

Od: somi® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Dělám nový rozvod vody po baráku. Mám vodu z vrtu,. Hlavní vedení z vrtu v plastu 32, to se rozdvojuje na 20 na zahradu a 25 pro domácnost. Chtěl bych si na obě větve namontovat měřiče spotřeby vody, jen tak pro informaci, kolik vody jsme spotřebovali. Mám však běžné klasické hodiny s 3/4 " závitem. Je v nich jen taková malá průchozí díra, však každý ví, (asi 1cm). Nebudou mi ty hodiny tou malou průchozí dírkou zpomalovat tok vody po domě? Nebo dát nějaké větší hodiny? Právě proto jsem dával 25 trubky, aby se různá místa neovlivňovala. Například když se někdo sprchuje a někdo pustí v kuchyni vodu. Děkuji za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud chcete měřit spotřebu vody "hodinama", tak to nepůjde.

Pokud jde o podružný vodoměr, tak pro "standardní" koupelnu plně postačuje vodoměr Qn-1,5 (používá se pro byty). V případě, že chcete mít větší rezervu, tak vodoměr Qn-2,5 (používá se pro rodinné domy).

111®
hodnocení

0x

nechápu, proč se nepoptáte tam kde nakupujete vodo materiál..

hodnocení

Materiál kupuji v Hornbachu nebo OBI. Ani v jednom z nich měřiče vody neprodávají. Navíc, chtěl jsem se zeptat někoho, kdo s tím má skušenosti a nebo je machr v oboru. Od toho tento server je. Už jsem se s tím setkal vícekrát. Otázka: Můžu s tím něco dělat? Odpověď: To ti neporadím, ještě jsem se s tím nesetkal. Proč ten člověk odpovídá, když neporadí? Vy jste mi taky místo ano/ne napsal úplně zbytečnou větu. I tak Vám děkuji.

lv®
hodnocení

0x

Jakou máte vodu? Pokud je vrt kvalitní, voda bez železa a je dostatečná tlaková rezerva na čerpadle, tak klidně pro PPR 20 ten vodoměr pro byt. Měl jsem jednou problém. Vřetenové čerpadlo mi něco rozšmelcovalo ve studni, dostalo se to do vodoměru a skoro to neteklo. Já jsem si myslel, že odešlo vřeteno a tak jsem napřed vyměnil hydrauliku na čerpadle a na poruchu vodoměru jsem přišel až potom.

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Nechám ty Qn-1,5 když už je mám doma. Pokud by brzdily průtok, dal bych větší. Nikdo nenapsal něco v tom smyslu, že by dal zásadně QN = 2,5 tak to zkusím a uvidím. Mi vadilo to, že když se někdo sprchoval a někdo pustil vodu do dřezu, tak voda ve sprše změnila teplotu. Proto jsem dělal rozvod v PPR 25. Ale asi ani to nepomůže. Pravděpodobně to dělá v době, kdy se tlak v rozvodu blíží době sepnutí čerpadla, tj. asi 1.5 atm a tlak vody nestíhá. To je neduh čerpání vody, kdy tlak kolísá, s tím nic nenadělám. Ještě by to mohla zachránit automatická vodovodní baterie. Mám ohledně tlaku vody ještě jeden dotaz, ale na to založím novou otázku, aby se dvě věci nemotaly v jedné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]