Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Česká srovnávací, ČED

Od: salik® odpovědí: 48 změna:

Dobrý den,

Nemáte prosím někdo zkušenosti se společností Česká srovnávací, která by měla pro zákazníka vybrat nejlepšího dodavatele elektřiny a plynu na trhu? Mně vybrali ČED s tarifem Fair Play (kde se cena za kWh odvíjí od ceny na burze elektřiy a mění se každý měsíc) a mám přestoupit od Bohemia Energy kde jsou ceny pevně dané, zaručené na rok, a nižší.

díky

Ondra

Česká srovnávací, ČED

48 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dan*
hodnocení

2x

Tu srovnávací společnost vůbec neznám, asi něco nového, nicméně s Bohemia energy zkušenosti mám a tu nabídku co vám vylosovali, tak tarif na stejném principu mají i oni, takže pokud chcete změnu, tak se nejdřív zkuste poptat u nich. Já jsem s tím tarifem zatím spokojený. Dan

dobraduse
hodnocení

2x

Vážení,

když si otevřu úvodní stránku společnosti ČED, tak na mne praští do očí "pan Jan z Opavy", který je tam uveden jako spokojený zákazník ČEDu - je to poměrně zajímavé, neboť pan Jan jako by z oka vypadl Ondřejovi Talábovi, který je jednatelem této společnosti ČED - předpokládám, že i "ostatní spokojení zákazníci" jsou zaměstnanci, nebo spřízněnými lidmi pana Talába. I k názvu společnosti a její brandování ve mě vyvolává pochyby, zda jde o solventní společnost - nejde si nevšimnout nápadné podobnosti s ČEZ a.s.

Jen pro doplnění - je zde i "Energetická kancelář" , která nestranně vybírá dodavatele ČED - je to jednoduchý důvod, protože obě firmy patří Talábovi.

Jinak energetická aukce v zásadě probíhá tak, že se nevybírá ten, kdo nabídne nejlepší cenu, ale ten, kdo nabídne nejlepší provizi. Je na zvážení každého, zda mu přijde v pořádku uděliut plnou moc k mému odběrnému místu někomu dalšímu s tím, že strácim kontrolu na svým rozhodnutím - musím se podřidit tomu, co je mi vybráno. ERÚ tyto společnosti nazval energetickými šmejde, na které se chystá.

Každopádně před společností ČED, bych se měl na pozoru.

Hezký den všem.

nereknu
hodnocení

2x
zdravím lidi, řeknu to otevřeně pro jednu energetickou společnost pracuji a vidím jak to chodí s celkové všemi aukcemi energii a jak je již zde několikrát napsáno jsou to smejdi protože i když vám vyberou levnější cenu za dodávku elektřiny případně plyn zvýší vám měsíční poplatek treba i jednou tolik a ve výsledku zaplatíte i třeba více než platíte u současného dodavatele. takže pokud mohu doporučit kontaktujte svého dodavatele a zeptejte se na nějakou nabídku. určitě vám to poskytnou a myslim ze bez nějakých větších kecu stejně jako to funguje u nás.

111®
hodnocení

1x

já si myslím, že je to zavádějící název firmy, že srovnávají hlavně ve vlastní prospěch, serioznost bych neočekával...mají kamenný obchod, nebo jen po telefonu? tomuto se vyhýbám obloukem..bez ohledu na cenu!

loupaak
hodnocení

0x
Jsou to podvodníci, nic neuzavirat, já jsem naletel a ještě to stále řeším
hodnocení

A jak to řešíte? Přes Českou obchodní inspekci?
Za odstoupení si účtují 5,000,- za plyn a 5.000,- za elektřinu.

loupaak
Volal jsem na coi a tam mi řekli, abych nic neplatil, ale mám obavy, byl jsem u advokáta, ten mi taky říkal, ať také neplatim, že budou vyhrožovat, ale než by se to dostalo k soudu, tak to potrvá minimálně půl roku a že těch stížnosti bude více, na českou srovnávací. Zatím tedy vyckavam co se bude dít, ale určitě to u nich zrušte, plnou moc a vše co jste podepsal
loupaak
Zapomněl jsem napsat, že mi vybrali úplně stejného dodavatele jako Vám, i tarif stejný, myslím si, že jsou stou společnosti domluvený, ale je to pouze myšlenka
diama

Dobry den ,mohu se optat jak jste dopad stou pokutou co chteji za plyn a elektrinu.Momentalne resim to same.Dala jsem jim vypoved a ted po me chteji penize.Dekuji

iveta*

Dobrý večer.Jak jsme dopadli?Taky mám ten problém. Ještě ale nezačali dodávat.

Děkuji odpověď

latereza

Já jsem vypověděla u ČED do 15 dnů po zahájení odběru plynu a také mi vyhrožovali že budu platit České srovnávací, tak jsem paní hned vysvětlila v telefonu, že jsetli budou něco ode mně chtít, tak to podám na 4eský energetický úřad. Tak paní mi to teda po telefonu vypověděla, i když se divím, že může jen tak telefonem. Dnes mi ještě přišla výpověd i na elektřinu z ČED mailu, že dávám i výpověd u Energeticý dodavatel, který vyhrál na plyn. Teď mi příjde, že jde o stejné společnosti se stejnými praktikami. Výpověď od této spol. je tedy také brána do 15 dnů po zahájení odběru, protože mi dali lhůtu do 15 dalšího měsíce. Psala jsem jim, jestli jsou jedna společnost s různými jmény, IČ a ostatním. Tak uvidím jestli odpoví. Teď bych asi měla být ráda, že mi výpověď taky poslali. Zřejmě vypovíte jednu přes Českou Srovnávací a tím i všechno ostatní.

111®
hodnocení

0x

jak to čtu , tak mám dojem že jsem to jako první říkal

pb®
hodnocení

0x

A spočítal jste si, kolik za ten přestup ušetříte? Jestli to tedy váš rodinný rozpočet vůbec pozná. Podívejte se na roční fakturu za elektřinu. Polovina této částky je za distribuci a je pevná ať jste u koho jste. A polovina je za silovou elektřinu a tohle umí poskytovatelé zlevnit. Pokud tedy platíte ročně 20tis. za elektřinu (což je docela hodně a platíme to my v baráku se třemi bytovými jednotkami, třemi sporáky, ledničkami atd.), sleva se bude týkat jen poloviny, tedy 10tis. Pokud vám tedy někdo nabízí o 10% levnější elektřinu než jiný poskytovatel, nabízí vám z těch původních 20tis. neodolatelnou úsporu 1000Kč za rok, tj.84Kč měsíčně. Poznáte to vůbec? Já tedy vážně v rodinném rozpočtu ušetřenou tisícovku ročně nepoznám. A to byl jen příklad. Pokud platíte méně, sleva bude ještě menší a pochybuju, že někde nabízejí větší úsporu než pár procent. I kdybyste platil za rok 50tis., bude úspora 2,5tis. ročně. I tak to nejsou peníze, které by většinu lidí vytrhli a proč by měl někdo dodavatele měnit.

hodnocení

0x

Jo, jen se spalte! Ale napište sem potom, kolik vás to stálo. Už před nimi varovali v TV i tisku, ale lidská blbostje neuvěřitelná. Když jsem viděl, že zalezli k sousedce, tak jsem je hnal z baráku že brali schodypo třech!

pastik
hodnocení

0x
Jsou to smejdi ! Nejdriv zavolaji ze ve vasem bydlisti probiha aukce energii a ze pro vas muzou vydrazit nejlepsi moznou nabidku, ale musite podepsat smlouvu, ve ktere jim davate souhlas, aby pro vas vydrazili nejlepsi nabidku na energie.
Opak je ale pravdou. Po uplynuti lhuty 14 dnu, kdy jeste mate sanci se ze smlouvy bez sankci vyvazat vam volaji, ze pro vas vybrali noveho dodavatele. Ten je ovsem tak nevyhodny, ze byste rocne preplatili vice jak 5.000 oproti stavajicimu dodavateli. Kdyz chcete smlouvu vypovedet, uctuji si 5.000kc!
Ja nastesti nenaletel a smlouvu si poradne predem precetl. Jsou to smejdi ! Nic jim nepodepisujte !
latereza

Mě by zajímalo, když mám odběr plynu od 7.1 2020 u ČED, jestli bych z ní mohla ještě bez sankcí odstoupit. Navíc mi podle podmínek dali vysoké zálohy a pozdě poslali výměr záloz. Ve smlouvě je ze musí být první rozpis záloh doručen 15 dní před splatností a to je 28.1. Dopis přišel 17.1. a vystaven je 15.1. Porušili tedy smlouvu. Ve smlouvě mám chybně i charakter odběru a i předpokládaný odběr za rok je příliš vysoký vzhledem k předchozímu vyučtování u předchozího dodavatele.Možná bych mohla provést i reklamaci, ale nevím,jestli to jde i na smlouvu. Mají asi špatné údaje. Díky za možnou odpověď. Nebo jestli mi poradí i kdokoli tady...

mr020*

ČED nebrat, pokud si nechcete při pokusu o telefonát jen hrát hudbu do ucha platit nevýhodný tarif, odpovědi na email se nedočkáte, na doporučený dopis taky ne. Radím využít chyby ve smouvě a její nedoržení ze strany společnosti a vypovědět z těchto důvodů a pryč od nich. Rovněž od České srovnávací.

asbc
hodnocení

0x

dneska mi volali, tak jsem je nechal povidat - uplne jasne cteni podle manualu... kdyz jsem odpovidal, tak jen neurcite, aby z toho nebylo mozne neco usoudit... dokonce prohlasili, at se nebojim, ze po telefonu se nic neuzavira :))

nerekl jsem jim jmeno ani adresu, kam maji "prihlasku" poslat s tim, ze si chci o nich neco zjistit na netu a oni ze v pohode ze na to mam narok...

podle toho co jsem zjistil, dobre jsem udelal, ze jsem je nenechal mi nic poslat...

kp*
hodnocení

0x

Dobrý den,

právě jsem se nechal zviklat během telefonátu od této podivné společnosti a dal jsem své údaje a souhlas s posláním smlouvy (či objednávky "k energeticé soutěži"), informací pro spotřebitele, plné moci.

Nic z toho jsem zatím nepodepsal a nepodepíšu, ale mám obavu, aby po mně nechtěli penále za to, že nepodepíšu objednávku k energ. soutěži, s jejíž zasláním jsem souhlasil po telefonu. Když odmítnu kurýra, nic nepodepíšu, hrozí mi něco?

Jinak celý hovor byl takový nějaký divný, na základě mnou sdělených částek z posledních vyúčtování za plyn a elektřinu mi začala paní sypat částky, kolik ušetřím. Bleskově, bez zaváhání a hlavně bez toho, aniž bych sdělil svou spotřebu...

ari

Mám to samý, taky jsem se nechala zmanipulovat po telefonu a řekla adresu, jsem blbá no. A že mi bude volat vyšší nadřízená, že si mám připravit ean kody společnosti, kde mám plyn a elektřinu a že přijde ke mě domů. Takže až budou volat, tak to bud nebudu brát nebo telefon zvednu a nahraju si, že jim smlouvu nepodepíšu. Spíš přemýšlím, že jsi dojdu ke svému dodavateli, se kterým jsem spokojená, s tím, že jsem po telefonu tohle provedla, ale že chci zůstat u nich, co s tím mám dělat. Tam si myslím, že poradí. více info jsem našla tady: kalkulator.tzb-info.cz/...

hodnocení

Tak jsem nakonec přešel k ČED a zatím to vypadá OK. Jednání OK, vše funguje jak má... Tak uvidíme na konci roku při vyúčtování...

sollik*
hodnocení

0x

Viz. včerejší Černé ovce ceskatelevize.cz/...

petr87
hodnocení

0x

Taky přidávám svou zkušenost s Českou srovnávací. Volali mi po telefonu, že dělají energetickou soutěž. Před pár lety jsem to samé absolvoval přes dTest a byl jsem velmi spokojený, tak jsem si řekl proč ne. První co bylo divné, že zatím co u dTestu stačilo vyplnit jednoduchou internetovou přihlášku, tady se musela podepsat papírová. Chtěl jsem teda ať mi ji pošlou poštou nebo na mail, že ji vytisknu, podepíšu a pošlu zpátky. Ale prý to nejde, že mi ji musí doručit kurýr. Trochu zvláštní v 21. století, ale nevadí. Řekl jsem jim, že když chtějí, ať ji teda dovézou. A teď to nejlepší. Kurýr opravdu přijel a přivezl čtyři A4 textu. Jelikož ze zásady nejdříve čtu a pak teprve podepisuju, chtěl jsem, ať mi tu smlouvu nechá a druhý den se pro ni (až si ji přečtu a podepíšu) staví. Kurýr odpověděl, že mi ji nechat nesmí. Tak jsem mu navrhl, že v tom případě může půl hodiny počkat, až si to přečtu. Samozřejmě neměl čas. Takže odjel s nepořízenou. Asi za dva týdny mi znovu volali z České srovnávací. Že prej jak to se mnou vypadá. Tak jsem jim důrazně vysvětlil, že s jejich přístupem z toho nic nebude. Nakonec slíbili, že mi smlouvu pošlou mailem. Poté co jsem jim nadiktoval mail, tak mi pán na telefonu asi po třech vteřinách oznámil, že už to mám na mailu. Pravděpodobně jako telefonisty zaměstnávají telepaty, protože musel dopředu vědět, co po něm budu chtít. Samozřejmě žádný mail nepřišel a jsou to od té doby už dva týdny, co mě nekontaktovali. Tak to se mnou asi už vzdali.

Závěrem:

Smlouvu jsem nečetl (nebylo mi to umožněno), takže co v ní je a není opravdu nevím. Ale vzhledem k chování České srovnávací určitě nic pro spotřebitele výhodného. A když jsem si na ně dnes vzpoměl a napadlo mě se podívat na nějaká fóra (i na jiných webech), tak vím, že když jsem si to chtěl nejdříve přečíst a nakonec nepodepsal, udělal jsem jenom dobře.

slunicko1
hodnocení

0x
Podvodníci co lákají lidi pod záminkou soutěže, která nebude mít vliv na změnu dodavatele, a pak se ohání objednávkou, zatímco Vás oblbují soutěží. Nic neplaťte, jejich jednání je protizákonné.
nergal

Zdravím. Já to první bohužel neudělal a ani neposlal formulář s odstoupením, co se má do 14 dnů. Dnes jsem s paní komunikoval po mailu, že v podnájmu nechci měnit dodavatele energie, protože ani nemůžu, ale že jsem prej podepsal závaznou smlouvu a do měsíce musím odebírat od General Energy, až dojde smlouva. Takže jim to zajdu na ČEZ říct hned v pondělí, určitě už o tom taky něco vědí a že si nepřeji odejít od ČEZu a s nima to budu dál řešit, když to nepůjde jinak, tak taky budu muset kontaktovat ČOI atd. Máte kdyžtak nějaké rady ještě? Předem děkuji

hodnocení

Tak to vypadá že skutečnš nabízejí vícero dodavetelů a nejenom ČED, kerý jsem "vyhrál" já v aukci...
Zatím jsem spokojený... Vyúčtování, přeplatky, komunikace...

Tak uviíme.

nergal

Já si právě nemůžu jen tak měnit dodavatele, když jsem v podnájmu, v tom jsem právě naletěl. V jednom papíru, že dodavatel zůstane a síť, jen se změní cena, ale teď něco jiného, tak jdu zítra právě na ČEZ, že jak se ozvou, že si nepřeju přejít, když tak se zapojí i majitelka bytu.

filipiny

Ano, jsou to podvodníci, už na ně podávám žalobu. Nic nezaplatím a vrátím se k ČEZ

pert
hodnocení

0x

Jejich prodejce mi po telefonu počítal minimální slevu z celkové zálohy na elektřinu 18%. Na dotaz jestli budu mít levnější i tu část zálohy, kterou platím za přenosovou soustavu, žekl, že neví a že zítra mi zavolá někdo, kdo to bude vědět. Neznalost nebo rovnou podvod...?

111®
hodnocení

0x

část za distribuci levnější mít nebudete. Tu stanovuje centrílně ERU. eru.cz/...

radekhudecek

Vážení

Česká srovnávací patří do skupiny takzvaných "energetických šmejdů"

Po uzavření smlouvy Vám nabízejí pouze společnost ČED což je firma jejíchš vlastníci jsou stejní, pokud neuzavřete smlouvu se společností ČED kterou vám ani nedají přečíst pošlou vám fakturu na smluvní pokutu 5000,-Kč

Dejte si velký POZOR

Radek Hudeček

hodnocení

0x

Ani já Českou srovnávací neznám. Mně se ozvali z E-ONu, kdysi jsem u nich byla (jen elektřina), ale z důvodu vysokých cen jsem od nich odešla. Mám přímotopy, vysoký a nízký tarif a teď mi od současného dodavatele přišel dopis, že od ledna budou zdražovat a dokonce oba tarify za stejnou cenu. E-ON má nyní údajně ceny nižší, než ti "přeprodávači" a prý je garantují po celou dobu trvání smlouvy, t.j. asi na dva roky. Ještě si chci nechat udělat nabídku od dalších poskytovatelů energií, abych měla přehled a výběr. Tootéž doporučuji i vám.

alfonz

Zdravím všechny,

kontaktovali nás nedávno ze společnosti Ušetřeno.cz s nabídkou změny dodavatele elektřiny-máme ČEZ.s tím že,dopručili E-ON a vypočetli že ušetříme ročně více ja 5,500Kč,- při doporučené fixaci na 2roky-nyní fixaci nemáme.Po podrobném propočtu a informacích u obou poskytovatelů se výhodná nabídka smrskla na několik stokorun.Takže stejně zjistíte,že všichni seriozní dodavatelé se kterými máte dobré zkušenosti mají ceny - podobné.Je zajímavé,že po několika telefonech a emailech,které jsme provedli se jmenovanými dodavateli energií se i nám ozvala Česká srovnávací s neodolatelnou nabídkou...takže asi tušíte kam jsem je poslal...

hodnocení

0x

Lidi neblázněte a neuzavírejte tak důležité věci po telefonu! Pokud nemáte doma internet, tak si někam , kde bude, zajděte, vezměte si s sebou poslední vyúčtování elektřiny a podívejte se v klidu na dva srovnávača, které za nikoho nekopou. Jeden je na stránkách Energetického regulačního úřadu zde a druhý na stránkách TZB zde . Jinému bych já teda nevěřil.

Ještě doplním, že když mě volali (taky jsem tomu neušel ) a řekl jsem jim, že děkuji, že používám srovnávače z uvedených adres, tak rovnou zavěsili *smich*

kenav
hodnocení

0x

Pošli je do haje a najdi si kalkulacku ERU,TZB ostatni lžou ve prospech toho jak si ktery obchodnik objedna.

vero*
hodnocení

0x
Dobrý den. Dnes mi od nich přišel dopis, že musím zaplatíte 5000 pokuty, protože jsem prý nedodržela podmínky. Prostě nemohla jsem najít další papír od sveho nynějšího dodavatelé a už mě rozčilovalo voláním každý den, že jsem jím řekla,ať už mi tedy dají pokoj nebo si to zjistí sami. Teď čtu na stránkách, jací jsou to podvodníci... měli jste s nima podobný případ a nezaplatili jste? Děkuji za radu
Česká srovnávací, ČED #2
spartakus666
Dobrý den, stalo se mi dnes to samé...Jak z toho ven?
marketa*
Dobry den, jak dopadl vytykaci dopis ze srovnavani? Platila jste? Lze se z toho vykroutit?
drupy

Dobrý den, stalo se my to samé dopis a pokuta 5000 kč splatnost do 10 dnů. Volal jsem jim s tim že dodavatel kterého jsem měl nabídnul lepší podmínky než oni vysoutěžili. Chtěly vyúčtování pak,že pokutu stornují poslal jsem vyučtování a hned druhý den volali ,že jsem podepsal dodatek a pokuta platí. Vysoutěžili General energy u nich jsem to zrušil naprosto v pohodě a bez problémů. Dnes jsem volal na ČOI a těchto případů je dost. Pokutu jsem nezaplatil a doufám že se nás spojí víc a takové šmejdi zastavíme ,je to hnus.

veronika*
Dobrý den. Mě teď vyhrožují, že pokud nezaplatim, předají případ právní kanceláří na vymáhání pohledávek. Je tu ještě někdo, komu vyhrožují?

Já v tom dopisu postrádám konrétní porušení. Obecné konstatování na soud nestačí.

hodnocení

0x

Mé zkušenosti s Českou srovnávací jsou následující: Telefonicky se mnou pravděpodobně sjednali smlouvu a mne napadlo (naštěstí) po telefonátu najít o této společnosti nějaké informace na netu. Našla jsem poměrně rozsáhlé stránky, kde jsem se dočetla, že již několik lidí bylo osloveno s požadavkem na platbu 5000 korun z důvodu nedodržení smluvních podmínek, tedy že chtěli odstoupit od smlouvy po 15. dnu od uzavření této smlouvy. Pročetla jsem jejich veškeré podmínky a dala jsem si dohromady, že v ten den uplynulo asi deset dní od jejich telefonátu, kdy jsem s nimi mohla případně smlouvu uzavřít. Jelikož jsem se začala obávat, že i já bych mohla obdržet výzvu k platbě 5000 Kč, jestliže přesáhnu zmiňovaných 15 dní od prvního kontaktu, tedy telefonátu, v průběhu kterého se mnou mohli případně smlouvu uzavřít (což se děje běžně), napsala jsem na jejich stránkách že odstupuji od jakékoliv uzavřené smlouvy, ať již telefonicky či písemně, jelikož se ještě ani neozval jejich kurýr, který měl smlouvu přivézt k podpisu. V podstatě totéž jsem napsala do mejlu a ještě i písemně a dopis jsem poslala doporučeně. Teprve 16. den se ozval kurýr, že mi smlouvu veze, tak jsem mu řekla, že jsem vše zrušila a že tedy ke mně už ani jezdit nemusí. Ani na jeden z mých pokusů o kontakt s Českou srovnávací nijak nereagovali a ani mi neposlali požadavek na zaplacení těch 5000 korun. V podstatě nejdůležitější je neotálet při uzavření jakékoliv smlouvy a dohledat si co nejvíce informací, abychom pak nebyli překvapeni, jak se k nám ta která společnost zachovala.

veronika*
hodnocení

0x
Jsou to podvodníci. Po mě chtějí pokutu za nedodržení podmínek, přestože jsem všechny podklady poslala. Jsou to podvodníci a teď mi vyhrožují, pokud n zaplatím 5000 pokutu, která ani není legální.

hodnocení

0x

POZOR, PODVODNÍCI ! ! ! Taky se vám může stát, že budete platit vysokou pokutu! Dvě moje známé už musely zaplatit po 5000 Kč. Ono není vždycky zlato, co se třpytí, tak se nenechte jejich sliby omámit. Takových šmejdů jako Srovnávací je víc, pozor na ně!

vlad*
hodnocení

0x

Tak s českou srovnávací má moje matka špatné zkušenosti,dva prijemní lidé,muž a žena,nabízejí to nejlepší a nejlevnější na trhu,přijedou k vám domů,,nevědomky podepíšete pár papírů,které později zneužijí proti vám.Samozřejmě nabídli to nejlevnější na trhu,zajímavé bylo,že to byl jen ČED,jiná alternativa jaksi nebyla. ČED ,na ně nemam slov vůbec, banda podvodniků,na jejich stránky mě vyskakuje,že je mají zavirované,telefon nikdo nezveda,odpoví automat,že zavolaji později.Dočkat se,to spíše umřu.Ceny nejvyšší na trhu. No prostě všem kdo by chtěli ještě naletět jako moje matka,tak vyhněte se obloukem,zablokovat mobilní číslo a neodpovídat.Hlavně nic nepodepisovat nic neposílat.Zajímavé k tomu všemu je,že matka ČEDu nic nepodepisovala,ale když přišel opis smlouvy,vše podepsané,podpisy totožné s podpisy České srovnávací.Samozřejmě,nedali kopie smluv při podpisu,takže si to člověk nemůže ověřit.Za 2 roky zkončí smlouva a rychle pryč. Vlad

hodnocení

0x

Mám velice zajímavou zkušenost. Po aukci mi ČED vybral tarif dražší, než mám dosud a že můj současný zruší, doplatí penále a budu moci používat nový tarif. To by asi udělal jen blázen. Tady je jedna zajímavost. V aukci se soutěží o nejlevnější nabídku, ale není tu podmínka, že bude levnější než můj současný dodavatel. Tak v rámci platné legislativy vyberou opravdu tu nejvýhodnější nabídku, ale to ještě neznamená, že je výhodná konkrétně pro vás. Tarify odvíjející se od burzy jsou v kurzu, ale mají jeden zádrhel, kvůli němuž jsem odstoupil od připravené smlouvy. Máte smlouvu na dva roky se zaručeným tarifem do konce roku 2021, ale smlouva je například do června 2022. Potom těch šest měsíců vás mohou pěkně opálkovat, ale také nemusí. Pak když se rozhodujete mezi 20,-Kč za kWh vezmu raději konzervativní dražší, protože ve finále může být lenější.

hodnocení

0x

Jako vždy: Ruce pryč od šmejdů, ruce pryč od podvodníků, ruce pryč od Srovnávací! Mám svou zkušenost se smlouvou přítelkyně. Co myslíte, mají zájem abyste vy ušetřil, nebo aby oni vydělali? Na to přece stačí vlastní mozek!

lenkamaresova
hodnocení

0x

Dobrý den , Česká srovnávací je aukční společnost a jsou to podvodníci dělám pro společnost Innogy a z vlastní zkušenosti vím že je to začarovaný kruh tam je potřeba zaslat výpověď jelikož za vás a s vaši plnou mocí můžou hledat další a další dodavatele . Co se týče společnosti Čed ano smlouvy fixují na 3 roky ale s ceníkem trhu burzy moje známá to řeší už měsíce a nakonec jsme usoudily než platit Čedu zálohy přez 5000,00 kč tak je lepší od nich ukončit odběr a souhlasit s pokutou ve výši 8000,00 kč jinak to nevidím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma česká srovnávací

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]