Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sprchový kout

Od: fread® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na sprchový kout. Vleze se mi do koupelny rozměr max 85x85 takže padá volba asi na 80x80, máte nějaké osvědčené typy? A jestli mám volit spíše půlkruh nebo čtverec? Díky za odpověď :)

doplněno 13.06.19 23:07:

Momentálně mám čtverec

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

0x
Pokud 80, tak raději čtverec, je větší.
Měli jsme doma v průběhu života doma ze tří stran vykachlíkovaný kout se zvýšenou čelní hranou a závěsem, jinde rovná plocha s odpadem ve formě roštu v podlaze u vstupu a skleněnými dveřmi, měl jsem taky levný plasťák, později litý mramor, teď mám keramiku.
Plast mi přijde nejhorší, kachlíky lze mít jen s možností osadit odpad v podlaze, mramor má na mě moc nízkou vaničku, keramika s okrajem 8-9 cm mi přijde akorát.
Těžko radit, každému se líbí něco jiného.
Mně třeba neseděly ty prosklené dveře, pořád se to muselo čistit.
O zvýšenou hranu jsem brkal, v plastovém vyvýšeném koutě jsem měl pocit, že kvůli došlapu na níže položené dlaždičky po sprchování někomu staršímu může podklouznout mokrá noha.

krtek*
hodnocení

0x

na 80x80 se vybodni...jak to nemá aspoň 120x120 tak tam nebude pohodlné sprchování...když si vezmeš, že z toho prostoru ti vezme ještě kus hloubka baterky, tak máš necelých 70x70 a to máš průchod dveří...jakmile si budeš chtít umyt nohy nebo se zohnout, tak budeš muset otevřít dveře, vystrčit řiť ven a celý sprchování postrádá smysl...akorát uděláš bordel před koutem...za mě...NE!... tom, že tady ty rádoby sprchový kouty z plastu jsou aušusy se ani nebavím...

hodnocení

Mám teď sprchový kout nějakých 75x75 který máme už pěkných 20 let a tak nějak to na to osprchování stačí :D bohužel kvůli místu tam víc jak těch 80x80 nedám.

hodnocení

0x

Teď jsem to měnila a místo čtverce půlkruh a je to mnohem lepší. Jo, je tam málo místa, ale že by ses nevešel, to ne. A vanička je fajn. Když jsi znaven, můžeš si ke sprchování sednout a taky tak v klidu umýt nohy. Jsem spokojen...v rámci možností.

hodnocení

Já právě furt přemýšlím jestli vzít půlkruh nebo zase čtverec který máme už cca 20 let :D

krtek*

když už musíš a trváš na tom...tak čtverec...je to logické...čtverec má větší užitnou plochu...je to jak z dřezem...blázen si koupí kulatý, chytrák čtverec nebo obdelník

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]