Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nevíte když podám žádost o dotaci na výměnu kotle na biomasu, v září mi přidělí dotaci, do kdy ten kotel musím instalovat (vyměnit)? Něšlo by to poté až na jaře? Díky
Nemusíte napřed naistalovat (zaplatit) kotel a pak teprve dostnete dotaci? U nás na tyto případy pamatuje obec a poskytuje žadatelům bezúročnou půjčku-
Z praxe vím, že vyměníteli kotel bez dotací, tak celý špás vás vyjde stejně a bez nervů s papírováním
Tak já nevím, ale okolo tady kotle na dotace dělali, nemuseli na nic šáhnout a všechno za ně někdo vyřídil i včetně vyřízení papírů na dotace. Například soused má kotel komplet za 138tis. dotace je 75tis. a zaplatil ze svého 63tis. Nemusel dělat nic. Jestli seženete kotel, aby splňoval emisní normy a včetně instalace ho pořídíte za stejnou cenu i bez dotace, tak proč ne. To se vyplatí podle mě jen tomu, kdo si ho koupí a sám zprovozní, pak třeba dotace nepotřebuje. Mně šlo jen o toto, jak to je, zda musím mít už kotel koupení a zapojený a pak teprve žádat o dotaci nebo to jde i obráceně..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.