Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotle dotace

Od: danaj odpovědí: 4 změna:

Zdravím, nevíte když podám žádost o dotaci na výměnu kotle na biomasu, v září mi přidělí dotaci, do kdy ten kotel musím instalovat (vyměnit)? Něšlo by to poté až na jaře? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kotel
hodnocení

2x

Nemusíte napřed naistalovat (zaplatit) kotel a pak teprve dostnete dotaci? U nás na tyto případy pamatuje obec a poskytuje žadatelům bezúročnou půjčku-

Z praxe vím, že vyměníteli kotel bez dotací, tak celý špás vás vyjde stejně a bez nervů s papírováním

danaj
hodnocení

Tak já nevím, ale okolo tady kotle na dotace dělali, nemuseli na nic šáhnout a všechno za ně někdo vyřídil i včetně vyřízení papírů na dotace. Například soused má kotel komplet za 138tis. dotace je 75tis. a zaplatil ze svého 63tis. Nemusel dělat nic. Jestli seženete kotel, aby splňoval emisní normy a včetně instalace ho pořídíte za stejnou cenu i bez dotace, tak proč ne. To se vyplatí podle mě jen tomu, kdo si ho koupí a sám zprovozní, pak třeba dotace nepotřebuje. Mně šlo jen o toto, jak to je, zda musím mít už kotel koupení a zapojený a pak teprve žádat o dotaci nebo to jde i obráceně..

hodnocení

2x
My museli do roka od podání žádosti. Loni v kvetnu jsme podali zadost o dotaci, pak ksme meli na kraji schůzi, pak nam prislo schvaleni atd. Komplet namontovano a veskere papiry jsme museli mit zařízené do roka.tedy do letosniho kvetna.

jenda2*
hodnocení

0x
Nejdrive mi musite zjistit, jestli u vas bude vyhlaseno kolo dotaci a na jake kotle. Pak si zjistete cenu kotle a hned vam bude jasne, ze dotace nehradi kotel ale nepotrebne zalezitosti kolem, o ktere je vse navyseno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]