Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzduchotěsnost sádrokart. stropu v novostavbě

Od: pavii odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu. Pro novostavbu je naplánován sádrokartonový stop. Na něm má být položeno 30cm tepelné izolace (vaty).

Nad tím by měla být dutina pod střechou.

Byl jsem se podívat v rozestavěném totožném domě. Viz foto.

Mám obavy že strop nebude vzuchotěsný a že bude unikat teplo.

Vím že se tam dává ještě parotěsná fólie.

Ale když jsem byl někde kde měli sádrokartonový stop starší 1-2 let, tak po obvodu místnosti v místech kde je hrana se zdmi, tak tam jsem viděl prasklinky...

Proto prosím o rady jestli je takovýto strop riziko nebo jestli je dobrý. Jedná se o novostavbu.

Děkuji

Vzduchotěsnost sádrokart. stropu v novostavbě

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud se vše udělá tak jak má, praskliny nehrozí.
Ano, parotěsná folie tam musí být, pokud se správně pospojuje, vyřeší se prostupy i šrouby SDK a napojí na obvodové zdivo, bude to OK.

re4zon
hodnocení

0x
Jak uz bylo napsano, parotes sam o sobe musi byt dokonale proveden, coz prakticky nikdy neni. Ale otazka je cela skladba strechy, pokud je provetravana mezera dost velka, nemusi tam parotes byt vubec. Nejaka vzduchotesnost je uplne nepodstatna.

hodnocení

0x

tisíce článků již bylo napsáno, část je pro parozábranu a má k tomu pádné argumenty, jiná část je proti a taky mají svoje argumenty. Vy si musíte najít, který ten argument je správný.

Já jsem pro kvalitní parozábranu a tím vzduchotěsnost, jako se dělá při kvalitním stavbě.

Viz: blower door test

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]