Dobry den. Mam v dome starou prkennou podlahu (neco jako tady google.com/... ). Chci se zeptat, je nejaka moznost na takovou podlahu polozit plovoucku ci PVC, aniz by bylo nutne starou podlahu vytrhavat ven? Treba vyrovnat OSB deskami a novou podlahu na ne? Samozrejme by pak podlaha byla vys, ale to by nicemu nevadilo. Dekuji doplněno 18.01.20 00:01: Zdravim vas, tak se priblizil termin, kdy zacnu s rekonstrukci. Nakonec jsem se rozhodnul pro PVC. Podlahu budu zpevnovat i OSB deskami (podlaha se misty prohyba) a na izolaci tepelnou a zvukovou pouziju Hobru. Ted ale resim, v jakem poradi podlahu vrstvit, jestli prvni hobru a na to OSB nebo obracene. A taky, kdyz na to polozim PVC, nebude se pod tim srazet vlhkost? Tak jak to je ted, tam zadnou vlhkost nepozoruju, ani na stenach, ani na samotne podlaze. Muzete mi poradit, jak to tedy navrstvit? Diky
Celou podlahu jsem stáhnul dlouhými vruty a pak jsem vypůjčil z půjčovny brusku, která se používá na parkety a celé jsem to přebrousil. Firma si pak už poradila, pomocí slabých podkladových desek (bohužel už si nepamatuji název, jen vím, že byly podobné polystyrenu, nazelenalé a z jedné strany vroubkované), pod plovoucí podlahu. Pod ty desky ještě položili černou fólii.
Poblíž stávajících hřebíků. Vruty jsou lepší, protože nepovolí, jako hřebíky. A podlaha pak ani nevrže. Ty vruty např. 8cm délky.Ale záleží na síle prken.
Před 15 lety jsem řešil stejný problém a vyřešil jsem ho právě položením OSB desek na původní hrbatou prkenou podlahu, kterou jsem neupravoval. Desky jsem přišrouboval k původní podlaze jen u stěn místností, 2 vruty na 1 desku, tedy jen pár (několik desítek) vrutů. Dodnes s tím nejsou problémy, jen tu a tam si podlaha "vrzne".
ja jsem dal tenoucke polystyreny bile mekke klasiky jen na vyrovnani na to plovouci osb se zamky a polozil podlahu, vypada to paradne a interier se posunul na uplne jiny level, nic jsem nesrouboval je to cele plovouci s dilatackou u sten. A jak rika @satam jen semtam tiche vznuti
Když si dáš pozor jestli prkna drží a nikde se pod větší zátěží neprohýbaji a nerovnost podlahy neni větší než 2mm na metr delky, nemusíš to ani překrývat OSB. Stačí takové ty zelené čtverce z lisovaného papíru kvůli tlumení přenosu zvuku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.