Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit pro jaké napětí je zařízení

Od: ok® odpovědí: 10 změna:

Prosím vás, lze nějak zjistit nějakým fíglem, pro jaké napětí je čerpadlýlko které jsem našel? Nalezl jsem miniaturní čerpadýlko, ale nevím zda není třeba na 12V anebo na 220V. Lze to nějak odzkoušet? Zkoušel jsem to zdrojem 12V ale nic se neděje. Káblík který vede z čerpadla je o 2 vodičích (hnědý a modrý, celkem silnějšího průměru) Ani nevím zda třeba není vadné, nedá se rozdělat, je jakoby vše "zalité" , takže se do něj nedostanu. Lopatičky které jdou zespodu vidět se otáčí, ale to je tak asi vše co mohu popsat. Nevím zda by byl vhodný tzv. POKUS OMYL !

Děkuji za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Štítek to asi nemá, že? Aspoň fotka by něco napověděla.

Taky se může stát, že po připojení na 230V to shoří a máš jasno hned.

doplněno 09.06.19 21:07:

Tady ho máte jak vymalované. Takže je nejspíš mrtvé.

doplněno 09.06.19 21:29:

To je rozumné. Ten zdroj 12V mohl být měkký.

ok®
hodnocení

Foto prilozeno

A také co myslíte, bude toto čerpadýlko ponorné?

Tu "čokoladku" mám pouze připravenou pro "pokus" o (ne)shoření !

Jak zjistit pro jaké napětí je zařízení
ok®
hodnocení

hmm, tak děkuji

bery*
hodnocení

1x
Tipuju na ponorny 12V cerpadlo z obytnyho auta nebo privesu.

hodnocení

0x

Hnědý a modrý bývá typicky 230V. Pokud nemáte nějaký zdroj, na kterém můžete řídit napětí, tak to prostě zkuste.

ok®
hodnocení

jdu ted zkusit na autobaterii

hodnocení

0x

Podle obrázků bych vyloučil napájení 230V. Vypadá to na nějakou hračku, max. tak 12V stejnosměr.

virgill
hodnocení

0x

conrad.cz/...
od tedka nehadam od tedka googlim!

Tak vidím, že jsem to trefil. Ale samozřejmě, že u elektrických zařízení nelze posuzovat odhadem. Bezpečnost vždy na prvním místě.

Dovolím si konstatovat, že tuto informaci jsem zde podal již včera ve 21:07. Ovšem někteří rádci (občas i já) některé informace prostě nevnímají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]