Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, bydleli jsme s přítelem v družstevním bytě, a nějakou dobu tam s námi bydlela i moje maminka, na kterou ten byt byl psanej...(nejdříve jsme tam bydleli všichni tři, potom si maminka našla přítele, tak se k němu odstěhovala, ale rozešli se, tak se vrátila do toho bytu.Ted už bydlíme jinde s přítelem a maminka také, ten byt jsme opustily, bylo to nutné... Nyní nám přišlo vyučtovaní za plyn (nesmyslné), a oni to chtěji zaplatit ode mě... Já ted nejsem z osobních důvodů s maminkou v kontaktu. Byt byl psanej na maminku, i faktura je na ní psaná, ale oni nahánějí mě, a vyhrožujou mi soudem... jak to je?
Správnou odpověď Vám dají především na družstvu. Moje domněnka je taková, že Vaše matka potřebovala souhlas družstva k tomu, abyste mohli s přítelem užívat byt. Takže topné období a vyúčtování bude shodné s dobou, po kterou jste byt užívali. Ovšem trvala bych na tom, aby faktura byla psaná na Vaše jméno a nebo alespoň s poznámkou, že konečný příjemce služby jste Vy a přítel. Bez toho bych fakturu neplatila. Ale jak říkám, vysvětlení požadujte na družstvu. Fakturu vraťte s tím, že nesouhlasíte s vyúčtováním - k tomu napište své připomínky. Také pozor na lhůtu, ve které můžete uplatnit svůj nesouhlas s vyúčtováním.
) lhůtu a způsob uplatnění reklamací proti vyúčtování konečným spotřebitelem; tato lhůta nesmí být kratší než 21 dnů,
Zjistěte si, pokud to nevíte, u společnosti, která vám dodávala plyn , s kým z vás měla tato společnost uzavřenou smlouvu o dodávce plynu. Po tomto odběrateli uvedeném ve smlouvě má společnost právo vymáhat dlužnou částku, po nikom jiném. Řešila bych to osobní návštěvou jejich kanceláře nebo kontaktujte zákaznické centrum po telefonu, abyste si vše vyjasnila a předešla případným nepříjemnostem do budoucna spojeným s vymáháním dluhu po vás, pokud byste byla tím odběratelem vy.
Madla má pravdu,důležité pro placení náhrady za plyn je smlouva s plynárnama.Zdá se mi nepravděpodobné,že jste v bytě nebydleli a neplatili zálohy ze sporožira.Nebo jste byt pronajímali?
Takže tyto skutečnosti si nejprve ověřte,než půjdete do nějakého sporu.
JABRAKA
smlouva je na maminku, ale ted JZD, na té faktuře změnili jméno, a napsali tam mé... platili jsme1500 kč měsíčně, a doplatek k tomu činí ještě 15000kč, byt 4+1
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.