Nejste přihlášen/a.
Prodejci 1 a 2 průtokového vodního čerpadla uvádí:
" Protože čerpadla nejsou samonasávací, je nejlepší zvolit pro montáž místo, které leží níže než dno vodní nádrže."
Jak to udělat aby čerpadlo moho být třeba 10 cm nad dnem nádrže aniž by se poškodilo nebo neplnilo čerpací funkci?
Některá ponorná čerpadla mají odvzdušňovací ventil: cz.hecht.cz/...
já asi potřebuji čerpadlo na dešťovku s výkonem asi do 15 litrů za minutu, bude automaticky spínáno. Úkol je dostat vodu ze 3 van o celkovém objemu 100 litrů do 15 květináčů které jsou ve stejné výšce jako vany. 10 květináčů pojme každý max. asi 2 litry vody a 5 květináčů každý asi max. 1 litr vody. Jeden spínací cyklus wifi zásuvky je min. 1 minuta, proto výkon čerpadla do 15 litrů/min. Mám i mechanickou zásuvku kde cyklus je 20 minut, ale tady nevím o čerpadle které by zvládlo kapkovou závlahu (nízký objem vody za časový úsek).
Dostat vodu z vodovodu na to místo by bylo dost nešikovné, musela by tam jít hadice z patra níže nebo úplně ze zdola (3 patro).
Co se týká vypínání čerpadla deset centimetrů nad hladinou, tak to "umí"hladinový/plovákový spínač shop.elektro-sychra.cz/... . Lidově řečeno -při určité poloze plováku v nádobě s kapalinou se uvnitř plováku rozpojí nebo spojí elektrické kontakty a tím přeruší či pustí elektriku do čerpadla. Zalití jednotlivých květináčů by musela řídit nějaká elektronika se selenoidy nebo plovákový mechanismus s uzávěrem přítoku vody při dolití určitého množství vody. Nevím jestli se už něco takového nevyrábí, nic mě momentálně nenapadá..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.