Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje měřidlo na mariuhanový kouř?

Od: pk* odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, bydlíme v městském paneláku nahoře a od sousedů k nám proniká kouř, záchodovou šachtou cigaretový, přes okno a balkon z marihuany. Mám 12 kluka, kterého z toho bolí hlava.
Na MÚ řekli, že pokud nikoho nechodím on flagranti a nebudu mít ještě svědka, nic s tím nemohou dělat.
Na hygienické stanici zas nemají měřáky a prý ani neexistují.
Může někdo poradit, jak z toho ven?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

3x

Pokud se sousedé nehodlají odstěhovat, tak si hledejte bydlení jinde vy. Měřák marihuany to snad nijak nevyřeší. Bydlení spousty lidí pokupě přináší často řadu problémů.

pk*
hodnocení

"Pokud se sousedé nehodlají odstěhovat, tak si hledejte bydlení jinde vy." -
Tak to není rada, ale nesmyslný blábol. Mám se přestěhovat kam? Zjistíte mi, kde nekouří? Zajistíte mi stejný nájem? A třeba mi zajistíte i stejný výhled a klukovi stejnou vzdálenost do školy a možná budete chtít, aby se přestěhovali i jeho kamarádi, které v domě má, atd. Jakékoliv stěhování není dobré pro psychiku a vývoj dítěte, to si ověřte.
"Bydlení spousty lidí pokupě přináší často řadu problémů."
Problémy se dají (a musí) řešit a proto sem píšu.
"Měřák marihuany to snad nijak nevyřeší."
Ptám se na měřák, protože ten by prokázal nadlimitní emise kouře (navíc marihuanového!) a MÚ by to musel řešit. Stejně, jako nadměrný hluk v noci, nebo jehly pod schodištěm, výkaly psů (ale i lidí) ve výtahu, atd.
V médiích proběhlo, když začal platit zákaz kouření v hospodách, tak si nájemníci v okolí hospod stěžovali na nadměrný smrad, když hosté hospod masově kouřili venku. Dokonce chtěli kvůli toho někde hospodu zrušit. Jenže tam je viník, původce smradu, znám. Tak je třeba zjistit, kdo ho působí v našem domě. Třeba namontuji kouřové čidlo na balkón a alarm dá signál. Dost hlasitý na to, aby si kuřáci dali pokoj. Snad alespoň v noci.
rv*

No vidíte. A my jsme se přestěhovali, protože nemáme rádi lidi a vadilo by nám na nich vše, rozčilovali bychom se a zkracovali si život. Pod okny byla navíc konečná autobusů, takže hluk, v zimě stoupal smrad z motorů a v přízemí ráno bufet smažil míchaná vajíčka. Teď máme klid a i naši dřívější sousedé.

hodnocení

3x

@pk - jak z toho ven?
Bohužel těžko - když nemáte důkaz.

re4zon
hodnocení

3x
Pominu vase utocne reakce na dobre minene rady a budu predpokladat, ze nejste troll. Ale co vlastne chcete slyset? Jestli si myslite ze nejakym merakem situaci vyresite, tak na to zapomente. Uz vidim jak prijdete na urad/policii s cislem z meraku a vsichni padnou na zadek a souseda vystehuji nebo zavrou. Musel byste mimo jine prokazat odkud to jde a ze se to opakuje a pak cekat nekolik mesicu az soused dostane pokutu (nic jineho opravdu nehrozi) a ze se mu rozsviti a najednou s tim prestane. Jestli si myslite ze je tam drogove doupe, muzete podat udani na policii a doufat ze to k necemu bude.
Kazdopadne si predstavte co se asi stane az soused zjisti, ze jste ho udal, kdyz jste jen za osobni stiznost dostal pres hubu. Podle mne mate tri moznosti - zacit cvicit, at priste date pres hubu vy jemu (a doufat, ze si na vas nepocka s kamarady), utesnit byt at tam kour nejde, nebo se odstehovat.
Ten vas napad s kourovym alarmem je opravdu genialni, pokud chcete nastvat celou ulici, takovou kravinu snad nemuze nikdo myslet vazne.

lidus*
hodnocení

0x

Nabízí se řešení, promluvit se sousedy a váš syn nebude koukat z okna ale zavře ho a počká až se kouř rozptýlý. Příjde mi to nesmysl, hulí na balkoně, vy zavřete okno., kudy k vám kouř vniká? Kouření v paneláku na WC je jiná věc, ano tam jde šachtou a máte pravdu i mě bývá ráno když se na WC nadechnu na zvracení. Sousedi zespodu kouří na WC brzy ráno, celý den nejsou doma a večer kouří na balkoně a to mi do bytu kouř nejde.

pk*
hodnocení

"Nabízí se řešení, promluvit se sousedy" -
Špatné řešení. Promluvil jsem jednou s jedním sousedem a během týdne mne 3x napadl, zlomil mi nos, rozkopal kolo za 50000,- a pohmožděniny a modřiny rozepisovat nebudu. A to přesto, že jsem při třetím napadení použil pepřák. Na to mi MÚ řekl, že jsem ho napadl já, když jsem pepřák použil dřìv, než přišel na dosah.
"syn nebude koukat z okna ale zavře ho a počká až se kouř rozptýlý" -
To by muselo být okno zavřené furt a jak poznáme přes zavřené okno, že tam není kouř, když není vidět? Navíc ten kouř (smrad) je tam skoro furt.
A pak, zavírat furt okno při 30° vedrech, to není dobré řešení. Též doma vaříme: Vy při vaření zavíráte okna? A pak, platím i za balkón, tak proč bych na něj nesměl kvůli zãvislákům?
"večer kouří na balkoně a to mi do bytu kouř nejde" -
Mí sousedé (konopí) kouří možná ani ne na balkóně (nikdy jsem je tam neviděl) a přesto ten smrad proniká dovnitř místnosti a to nejsem u okna. Možná se cigaretový kouř rychleji rozptýlí, ale třeba i teď: píšu na PC a musím jít zavřít balkón! Nepřijatelné! Chtěl bych vidět Vás, jak budete mít celý den zavřená okna.
A co zãchod? Též radíte nechodit na záchod, když je tam nikotinový smrad? Supr rada.
Je to jako s hlukem: Když Vás bude v noci budit hlasité techno, v klidu zavřete okno? A jak zjistíte, kdo ho pouští? A jak prokážete, kdo ho pouští?
lidus*

Ano přes den mám okna zavřená a zatažené žaluzie, větrám v noci. Pokud vás sousedd napadl měl jste se nehat ošetřit a volat PČR. V paneláku se prostě žije jinak i já tam žiji, na chalupě zase kokrhají kohouti, zvoní zvony kostela aa denně hlásí místní rozhlas. Pokud někdo něco slaví, vydržím to, pokud někdo vrtá, chápu, že jinak to nejde. Máte možnost si postavit dům a přestěhovat se, všude ale budou lidé.

lidus*

Ano v klidu zavřu okno, nezajímá mě kdo hudbu pouští a kdyby to bylo denně, teprve mě to začne zajímat.

id
hodnocení

0x

Žádné měřidlo neznám, stejně by vám bylo houby platné.

Je to vaše volba žít ve společnosti sousedů a ne na samotě u lesa. Tam by synkovi snad vadili uřvaní ptáci. Rozhodl jste se tak, tak se musíte se sousedy nějak srovnat. Snad taky někdy spí, možná chodí do práce, tím vás nemohou obtěžovat 24 hodin denně. A největší nesmysl je ve 30 st. vedru mít okna dokořán. To chcete mít ještě větší horko v bytě? Krátce do průvanu vyvětat a zavřít okna. Na vaření máme digestoř. Budete-li v domě takto prudit, příště nebudete mít jen rozbitou hubu, ale nasr.no na rohožce, zničené auto či rozbité okno atd.

Nové kolo si nekupujte a můžete mít na polovinu projektu domečku na samotě. Syn jde do puberty a není bolení hlavy jen výmluva pro neplnění povinností? Nebude dloho trvat kdy ochutná cigáro či pivo, pokud už neví jak to chutná.

rv*
hodnocení

0x

Abyste dostal i nějakou praktickou radu, tak existuje přetlakové větrání. Dnes to má každý traktor, kde se do kabiny přivádí filtrovaný vzduch a nedostane se tam prach. Obdobně existuje i přetlakové větrání bytů. Pokud je odkud nasávat čistý vzduch a byt není děravý, mohl by mírný přetlak zabránit pronikání pachů z okolí. tzb-info.cz/...

joudic*
hodnocení

0x

tak staci jim rict, ze vam to je jedno kdo si co kouri, ale at zaviraji svetlik a vyvetraji si normalne, ze mate male dite...

jointa pozna stoprocentne jedine kurak nebo ten kdo dlouho kouril, jinak taky to mohou byt indicke bezpapirkove beedees to taky smrdi dost a ty male doutnicky v peknych krabickach to je teprv smrad, kam se hrabe joint

lidus*

Joudick, pokud je to klasický panelák tak žádný světlík nemá, kouří-li na wc letí to šachtou, kouří-li na balkoně, letí to ven, to fakt netuším čemu to vadí.

fik
hodnocení

0x

Rada je jednoduchá,kup si barák někde na samotě u kesa a máš svatý klid...není to myšleno jako ironie,mám barák na vesnici a do tý králíkárny by mě nikdo nedostal ani párem volů. Když by to nebyl kouř tak co příště?dupot lidí nad tebou,mejdan,vrtačka souseda co si chce přivrtat poličku nebo třeba průjem po zkaženém jídle na sousedním hajzlíku? Bydlení s tolika jinými lidmi zkrátka přináší úskalí a ty se je buď naučíš ignorovat,nebo budeš muset chtě nechtě změnit lokaci na mnou doporučenou

seriosam
hodnocení

0x
Dobrý den,prosím vás přestěhujte se,nemáte šanci proti nim...Jak tu už je několikrát napsáno,jednalo by se maximálně o přestupek a kromě toho když si tu stezujete na marihuanu,víte ze určitý druh marihuany je legální a tak by se vám mohli vysmát do xichtu?
Opravdu mi nepřijde normální když se vám lidi snaží dat rady,ze na ne ještě útočíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]