Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dveřní síť proti hmyzu na zahradu

Od: schimpy odpovědí: 3 změna:
Zdravím,
řeším koupi dveřní sítě proti hmyzu na zahradu. Problém je ten, že klika je oboustranná (zámek FAB je zvlášť), tím pádem přesahuje přes rám. Je nějaká možnost koupě např. "koule" z venku, ale takové, která bude mít malou hloubku? Že by to byla v podstatě jen "placka"? Sítě s magnety co mají v obchodech nechci.
PS, klika je na jednom konci (tom venkovním) pevně zalisována. Díky.
S pozdravem Schimpy

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A co to takhle nakreslit, nevím z toho moc. Co má vložka FAB, nebo koule, společného se sítí?

doplněno 12.06.19 15:10:

Jedno řešení mohu doporučit, mám to ověřené a funguje to dobře. Pořídíte kašírovanou fólii (např. něco takového), v délce, která trochu přesahuje výšku dveří. Naměříte a nastřiháte pruhy podél, šířka třeba 4cm, tak, aby nahoře zůstal materiál nedostřižený tak deset cm. Vezmete laťku, třeba 30/5 mm, v délce která přesáhne šířku dveří. Nerozstřiženou část fólie upevníte třeba sešívačkou, nebo sponkovačkou. Pak laťku s fólií upevníte zevnitř nad dveře, pomocí dvou skobiček se závitem a dvou hmoždinek. Skobičky zašroubujete tak, aby laťka šla za ně zavěsit. Nebo upevnění vymyslíte sám podle potřeby. Vypadá to podobně, jako kdysi používané korále místo závěsu. Nepřekáží to a spolehlivě to ochrání proti otravnému hmyzu. Procházet lze bez problému. Barvu fólie můžete použít dle uvážení, já jsem použil neutální, částečně průsvitnou, jako je v odkazu. Výhoda je, že to není venku a lze to kdykoli vyháknout ze skobiček navinout na laťku a uklidit až hmyz přestane létat.

schimpy
hodnocení

Společného má to, že když je tam teď klika (nebo i kdyby byla koule), tak nezavřu dveřní síť, protože klika přečnívá přes rám.

hodnocení

0x

Možná je to smutné, ale někdy ono "nechci"je tak zásadní, že další roky prostě budete mít dveře bez sítí a hmyz v domě.

Můžete si udělat "rám"- předsazení před/za dveře a instalovat posuvnou síť - na způsob impono.cz/...

Já mám zhruba 30cm široké pásy sítí pověšené a přesazené přes sebe - je to relativně funkční - ty dvě mouchy za den se dají zabít... Samozřejmě záleží na dalších podmínkách...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]