Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava smaltu v bazénu

Od: janu odpovědí: 3 změna:
Ahoj mám bazén z vitkovickych plechů na kterých jsou místa s poškozeným smaltem. Jak tento nejlépe opravit? Celý bazén budu natírat Bisilem, nyní brousím starou barvu.
Mám zkušenost že časem se rez prokouse barvou tak mě napadlo použít na opryskana místa pryskyrici-možná ještě pod ní hamerite nebo podobnou barvu a pak vrchní vrstva ten bisil.
Druhý dotaz je co s otvory v plechů po obvodu. Jsou to nevyužité otvory v plechů na šrouby. Mohu je také zadelat pryskyřicí? Předpokládám že plech bude dost pracovat vlivem vody a teplot tak aby zalepene otvory nepopraskaly..
Děkuji za názory a zkušenosti

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pryskyřice vám v případě rezavých plechů nepomůže. Existují přípravky na pasivaci rzi, ale z dlouhodobějšího hlediska vám to stejně nepomůže. Tam kde je voda, je v tom případě problém. Opravit lze, ale prostě ne na dlouho.

janu
hodnocení

Do plechů at rez klidně jde jen ne ven do barvy aby to šlo vidět. Plech je tlustý dost ten mě přežije.
re4zon
Idealne vybrousit az na cisty plech, pro jistotu vzit odrezovacem, odmastit a vhodnym tmelem srovnat do puvodniho tvaru. Takto jsem to delal u vany a po 6 letech neni nic videt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]