Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu, jak zazdít venkovní dveře, které se nepoužívají. Jsou v nosné stěně asi 25cm.
Mám tenhle seznam věcí :
Ytong 599x249x150 (je lepší vzít 250?)
Malta Ytong zdící, jádrová omítka jemná, perlinka, lepící a stěrkový tmel fasada, montážní pěna na vystříkání krajů.
Něco mi chybí?
Vybourám kovová futra. Založit přímo na stávající podlahu nebo je nutno něčím vypodložit první řadu Ytong?
Předem díky za radu
Jarda
díky za rychlé odpovědi.
Dveře už se nikdy používat nebudou.
Z venkovní strany je břízolit.
Líbí se mí nápad s polystyrenem. Je to možné nahradit Ytong?
Já bych to nedělal, zeď je zeď a pokud ytong máš, není co řešit. Ale když tam jsou překlady, můžeš použít ytong slabší a udělat to tak, že postavíš dvě stěny a mezi nimi vzduchovou mezeru. Nemusí být celý profil vyplněný zdivem. Použij třeba příčkovky.
Založit na zdící maltu (nemáte,tak na jadrovou),zdít na tenkovrstvou maltu na Ytong (navýšku otvoru min.jednou "zakapsovat" nebo 2x zavázat na pásky) . montážní pěnou nafouknout případné styčné spáry v otvoru .na tl 250 budete muset ze 150 odřezávat (nebo pak dorovnat 100 mm Pk z polyšem, z venku).Celé s přesahy cca 150mm na stávající omítu (trochu starou omítku oškrábat,aby nebyl přes spoj hrb)přeperlinkovat a pak ještě finální vrstva-vnitřek štuk ( není psán ) ,zvenku dle původní ne jak chcete
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.