Nejste přihlášen/a.
Prosím, dle čeho poznám, zda benzinová sekačka Alko (10let stará) má 2 nebo 4taktní motor? Po nastartování nennesitelně kouří až se jakoby dusí. Co s tím?
Děkuji za každý názor.
Jestli je to čtyřtakt a ty tam naleješ benzín s olejem jako do pily nabo křoviňáku, tak bodejť by to nekouřilo. Čtyřtakt má vlastní nádržku na olej a ten si přisává do paliva sám takže tam pak máš směs kde je dvakrát víc oleje než máš mít.
Podle toho víčka na dolévání oleje a měrky poznáš, že to je čtyřtakt.
@ totak: Čtyřtakt má vlastní nádržku na olej a ten si přisává do paliva sám ... co se tady člověk ještě nedozví
Možná i podle toho jaký se tam leje benzín, zda směs oleje s benzínem, nebo benzín samotný... Tedy mimo jiné...
Tak to jsem z toho zadání tedy nepoznal... Slyšel jsem jen, že se z ní kouří... Nic víc, nic míň.. . A když kouří, tak by to třeba mohl být i dvojtakt...?
Chápal jsem to tak, že tazatele jen tak pro zábavu zajímá, zda má 2taktní, či třeba 4 taktní sekačku... Třeba jen pro to, aby se v práci pochlubil... A bohužl, věšteckou kouli jsem zapomněl doma...
Pokud se jedná o klasickou sekačku, tak je motor 4 takt, tj dolévat pouze čistý benzín 95 oktanů. Na motoru jsou 2 víčka- jedno pro dolévání benzinu, druhé s měrkou pro kontrolu náplně oleje. Hladina by měla být mezi ryskami, nebo je tento rozsah zvýrazněn příčným rýhováním. Na škodu je jak méně oleje, tak i vyšší hladina oleje. Olej by se měl každý rok měnit, starý po zahřátí motoru vypustit a nalít nový. Víčko oleje na sobě mívá obrázek olejničky. Pozor na naklánění sekačky- motoru. Při nesprávném naklonění se olej dostane k ventilům a pak je obtížný start a motor kouří spáleným olejem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.