Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SDK podhled - Dořezy desek

Od: dostimar odpovědí: 4 změna:
Zdravím ve spolek. Udělali jsme rastr na SDK podhled z 12,5mm desek. Závěsy jsme dali do max. Vzdálenosti 1m od sebe. Montážní profily máme od sebe 70cm. Otázka zní. Musíme provádět jednotlivé dořezy aby konce desek byli vždy na profilu nebo můžeme zaklopit celou deskou i za předpokladu že bude např 30cm desky bez uchycení podélně a desky budou mít sparu mezi sebou ve volném prostoru.
Díky.

SDK podhled - Dořezy desek
SDK podhled - Dořezy desek #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

5x

Jen můj názor - předělat. Rozteče buď na prase 62,5cm anebo lépe 50cm,ať to vychází...

hodnocení

3x

Vše je perfektně vysvětleno v knize Sádrokarton, stavby a rekonstrukce, od nakladatelství GRADA. Autor Miroslav Nyč. I já jsem ji použil při rekonstrukci domu, protože v té době jsem o montáži sádrokartonu nevěděl nic.

hodnocení

2x

Asi to neuslyšíte rád, ale být Vámi bych předělal rastr.

hodnocení

0x

Hlavní profily nechte, ale nosné musí být po 50 cm, jinak se desky časem prohnou. Pak Vám vyjde deska po půl metrech bez prořezu.

Ten rastr je špatně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]