Nejste přihlášen/a.
Do brý den mám dvě otázky hlavní když nastavuji CD profil přes spojku musí se to ještě prošroubovat nebo stačí jen nasunout? Další otázka v příručce rigips píší, že lze do cca 25m2 opláštění šroubovat i do UD profilu, ale někde zase to nedoporučujou.
Spojky CD se nešroubují.
Do UD se deska nešroubuje.
Skelnou pásku tmelíte větším přesahem, třeba 30cm na každou stranu. Jen na nezkosených hranách příčně na desce. V podélných spojích v prohlubni jen zarovnat. Záleží, jakou máte hranu desek. Třeba deska AK hrana je pro celoplošné tmelení.
Dobrý den,
já jsem spojky jen nasouval a když jsem dělal místnost cca 16 m2, tak jsem nešrouboval do UD. Když jsem brigádně dělal sádrokartony, tak stejný postup.
S pozdravem Vítek
Tak super už sem se lekl, žře sem to udělal zle Pak bych teda na Vás měl ještě pár otázek jelikož to děůám poprvně. Někde sem četl, že když tmelím pak ty spáry a dám tam skelnnou pásku, že vzniken znatelný přechod takovej hrb kvuli té pásce. A pokud chci aby to nebylo vidět musím to přetmelit celoplošně?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.