Nejste přihlášen/a.
Na rozdíl od kolegů povedu polemiku.
Je plastový dům na nářadí stavbou podle stavebního zákona?...Ano je to stavba
Je dům na nářadí stavbou podle stavebního zákona?...Ano je to stavba
Vidíte ten rozdíl? Co odpovíte na svoji otázku? Není o to, z čeho je postaven, ale zdali je dům stavbou. Nebo se dům dělí podle toho z čeho je postaven?
Citace ze zákona:
(3) Stavbou se rozumí veškerá stavební díla, která vznikají stavební nebo montážní technologií, bez zřetele na jejich stavebně technické provedení, použité stavební výrobky, materiály a konstrukce, na účel využití a dobu trvání. Dočasná stavba je stavba, u které stavební úřad předem omezí dobu jejího trvání. Za stavbu se považuje také výrobek plnící funkci stavby. Stavba, která slouží reklamním účelům, je stavba pro reklamu.
Opravdu se ptáte na toto?
----------------
Chlapi, odpovídáte a nevíte, jaký to je dům? Jen že je z plastu.
Paní z OBI nezná Stavební zákon. Druhý fakt je, že v našem Bordelstánu se zákony nedodržují a takovéhle "stavby" většinou procházejí bez povšimnutí příslušných orgánů. Problém nastane v okamžiku, kdy se najde někdo, komu ta stavba vadí a iniciativně to "nabonzuje" na příslušný úřad. Takže až tě někdo nabonzuje a budeš platit pokutu, zkus se s důvěrou obrátit na tu chytrou paní v OBI. Určitě ti to s rozzářeným obličejem zaplatí
Dobrý den, ne, stavba to není. Ovšem, bylo by minimálně slušné dohodnout se se sousedem, když chcete domek sestavit na hranici pozemku, jestli nebude mít námitek (může mu třeba stínit na kytičky). Domluva je lepší, než případný spor. Zdravím!
milancukrar - pokud nebyla změna, tak to, co není pevně spojené se zemí, není stavba. Byla změna? Pokud ano, tak máte pravdu Vy (a plast opravdu neřeším).
milancukrar - no, tak tazatelka má jen dvě možnosti. Buď dodrží zákon a přenosnou budku si postaví dál od plotu nebo bude mít štěstí na rozumného souseda a ten ji umožní postavit si přenosnou budku u jeho plotu.
Hele, taky mám plechový domek na nářadí a nikoho jsem se neptal na nějaké povolení. Je to prostě o tom, že "Kde není žalobce, není ani soudce". Pokud máš sousedy debily, pak se musíš ochraňovat jak to jde. Pokud máš sousedy rozumné, stačí se s nimi dohodnout a obvykle to projde bez těch zákonných nesmyslů.
@pckop: Co si myslíš ty, je úplně jedno. Podstatné je, co si myslí stavební úřad! A jestli si myslíš něco jiného, pak si to musíš obhájit!
@ben: Stačí přečíst si pořádně Stavební zákon. Což jsi zjevně neudělal. Jinak bys nemohl napsat takovou bbost, že záleží jen na vzdálenosti od plotu
satam - fakt nevím, jaký má význam zde urputně obhajovat zákon a potom napsat, že záleží na dohodě sousedů (zákon nezákon - jak to máte Vy a jak jsem o tom psal i já). Jinak, nejde o stavební povolení - jde o vzdálenost od plotu.
satam - potom je Váš příspěvek o tom, že Vy na zákon kašlete, zcela zbytečný. Zase zde jen prudíte, což je Vaše záliba ke konci dne, když už máte všude napsáno .
Tedy definitivně: Plastový domek na nářadí je podle Stavebního zákona STAVBA. Řešení této stavby ve skutečnosti je podle příslušného Stavebího úřadu různé. Tedy po dohodě s příslušným Stavebnéím úřadem jsou možná různá řešení. Zda jsou v souladu se zákonem, či nejsou, je pak otázka dalšího řešení.
@svetlik: Mám pravdu. Dokud neuvedeš pádné důvody, proč bych ji mít neměl
S ohledem na aktuální časový prostor budu stručný. Odkaz na stanovisko MMR. Uznávám ,trochu mimo téma, ale stojí za to, si ho přečíst.
K dotazu pckopa na hranici mezi bednou na nářadí a stavbou. Co úřad (stavební), to názor. Ale je to výrobek nebo výrobek plnící funkci stavby? Asi by se posuzovaly parametry a znaky, rozměr není jediný parametr.
Např. v případě uváděného 3x3 z OBI se jednoznačně jedná buď o stavbu nebo výrobek plnící funkci stavby. Např. bedna nemá dveře, bedna nemá střechu. Bedna neumožňuje vstup osoby...
Jak to tak vypadá, z hlediska platného SZ je stavbou (černou)i moje kadibudka. Vznikla montážní technologií, stojí na místě dlouhodobě a plní stejnou funkci, jako zděné WC. Akorát ji můžu naložit na rudl a odvézt na druhý konec zahrady. Jímku nemá, je v ní chemické WC.
Naopak u domečku pro děti bych to asi ustál, byť půdorysně je větší. Tam bych to hrál na onu bednu...
Když jsem si chtěl postavit na zahrádce v kolonii chatku,bylo nám sděleno,že jednoduchý domek 5x5m není potřeba stavební povolení.Organizace provedla zaměření a přeznačení pozemku pod chatkou.5ada lidí si na nářadí pořídila jen velkou bednu z plechu a nic nemuseli hlásit.
Dnes asi platí jiné stavební předpisy,ale nový stavební zákon,ten by měl uzákonit toto:Postavte si cokoliv bez ohledu na kohokoliv.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.