Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vystřelovací nůž v 15 letech?

Od: kokotek odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

rád bych se zeptal, jestli si mohu pořídít vystřelovací nůž, když mi je 15 let.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nože jakéhokoliv druhu nejsou v ČR zákonem nijak řešené ani omezené. Narozdíl od západní Evropy, u nás je svět ještě v pořádku.

Druh a velikost tvého nože závisí jen na tom, co ti dovolí rodiče.

lmgify

Narozdíl od například Británie u nás po večerech a nocích neběhají gangy puberťáku s/... a mačetami a nezapíchávají se mezi sebou nebo nepíchají jiné náhodné lidi a proto prodej mladistvím se u nás nemusí řešit.

lmgify

Jestli sem pustíme přivandrovalce ze zaostalých zemí ( Somálce, Araby ( jiný), ...), tak na útoky noži dojde taky.

Na druhou stranu je blbost kvůli cvokovi s mačetou zakázat skautovi "rybyčku"..

hodnocení

5x
Borec ukazuje kámošovi kuchyňský nůž.Kámoš se na něj koukne a říká: za ty prachy jsi mohl mít i vystřelovací. Borec: já ale tak rychle ten chleba ukrojit nepotřebuju...
Taky jsme v 16 blbli s motýlkama, ale je to k ničemu. Kup si normální kvalitní zavírací nůž. Sice před kámoši nezamachruješ, ale může Ti v praktickém využití posloužit do konce života...

hodnocení

4x

Pouze do určité délky čepele. jatagan.eu/...

fik
hodnocení

1x

U nás to nijak zákonem vázáno není. kdyby jsi si jej chtěl vzít někam do zahraničí,koukni se na jejich pravidla. Ale za mě vystřelovák je taková hračka na machrování-lépe na chilku na machrování než se to podělá. Pokud nekoupíš nůž opravdu od renomovcaného výrobce,ale vystřelovák z tržnice,za pár použití se ten mechanizmus rozbije. Na sebeobranu je lepší kvalitní zavírák.

Řeči že to k ničemu není si nechte,to možná tak tady na vesnici kde když nechám odemčeno tak se nic nestane. Ve městě mi nejednou pomoh zabránit při nejmenším okradení

hodnocení

0x

A k čemu ho potřebuješ, za celý život, jsem žádný nůž nenosil. A nechyběl mi. K běžnému životu není potřeba. Maximálně na výlet do přírody a na to stačí obyčejný zavírací nůž.

K bežnému životu hromada lidí nic nepotřebuje... Kdo nekouří nedokáže pochopit třeba že někdo kouří...

Kdo nemá auto, tak zase vidí jak ostatní ničí jeho jízdou životní prostředí..

Někdo nemá televizi a nikdy ji nepotřeboval...

Asi je to na jedinci jaké má potřeby...

jabraka*
hodnocení

0x

A k čemu je ten nůž klukovi potřebný?V příhodném okamžiku ho někomu zapíchnout do břicha?

JB

Co je to za myšlení? Už jako klUci jsme meli nože na blbnutí, řezali jsme klacky, náš sen byl vystřelovací nůž...

Nožem otevřeš třeba konzervu...

A nikdy by mě nenapadlo ho píchnout někomu do břicha...

Tak nevím kde Jabraka pořád bere ty nápady! A není to jenom tady...

Vždy se říkalo, že správný muž má dobrý nůž...

sollik*

Zažil jsem jednou situaci, kdy byl nůž ve správný čas na správném místě - před 30-ti lety jsme jeli Škodou 100 na dovolenou, pes ležel u spolujezdce na zemi. A jak se tam tak kroutil navlékl si obojek na kouli, která byla na konci tyčky posouvání sedačky. V panice jak se snažil z toho osvobodit se začal na obojku dusit ...a jak jsme byli tehdá rádi, že měl strejda v kapse otvírací nůž ( i když mu za to teta pořád nadávala proč ho u sebe nosí).

Já nosil v 15-ti boxera. Sám jsem si ho vyrobil z 10 mm tlustého plechu (byla to pakárna). Sice mi byl na prd bo nejsem žádný bitkař, ale tenkrát jsem se s tím železem v kapse cítil strašně drsně *smich**smich*:-D

karel556*

kenav
hodnocení

0x

V době meho mladi kdyz na nadrazi potkali policajti trampa s nožem delsi nez 10cm tak mu ho zabavily,a vystrelovak?To si nedovedu predstavit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]