Nejste přihlášen/a.
Kam vypustit vodu z bazénu, když je v ni hydraulický olej? Na povrchu v síle cca 2cm a plocha 20 m2.
Děkuji za odpověď
Kelbichová
Nejprve použij jakýkoli absorbér (látku, která olej "vcucne"), který pak odvez do sběrného dvora. Připrav se na to, že toho nebude málo, cca 0,5m3. Vodu pak vypusť kam chceš.
Jiným způsobem to asi ekologicky nevypustíš. Jedině, že budeš prase a vypustíš to kamkoli tak, jak to je v bazénu.
Možná by pomohlo odčerpání podstatné části toho oleje z hladiny. Zbytek pak tak, jak jsem již uvedl.
Nikam...Bez vyčištění takto znečištěnou vodu legálně nikam vypustit nesmíte.
Buď zavolejte hasiče, kteří tyhle věci umí a jsou na ně vybaveni.
Nebo můžete kontaktovat specializovanou firmu dodávající různé sorbenty, sorrpční rohože, sorpční polštáře...atd.
Vodu která zbude, potom můžete vypustit do kanalizace, ale legálně pouze tehdy, pokud zbytkové limity znečištění oleji nepřekračují limity povolené kanalizačním řádem daného provozovatele kanalizace.
Do kanystru? Já myslím,že se jedná tak o 400 litrů,pokud jsem se opět nemigl ve výpočtu. Dva barely oleje v bazénu,tedy paní má asi fakt zlobivé děti...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.