Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontaminovaná voda olejem

Od: renatakelbicho odpovědí: 10 změna:

Kam vypustit vodu z bazénu, když je v ni hydraulický olej? Na povrchu v síle cca 2cm a plocha 20 m2.

Děkuji za odpověď

Kelbichová

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejprve použij jakýkoli absorbér (látku, která olej "vcucne"), který pak odvez do sběrného dvora. Připrav se na to, že toho nebude málo, cca 0,5m3. Vodu pak vypusť kam chceš.

Jiným způsobem to asi ekologicky nevypustíš. Jedině, že budeš prase a vypustíš to kamkoli tak, jak to je v bazénu.

doplněno 30.05.19 16:53:

Možná by pomohlo odčerpání podstatné části toho oleje z hladiny. Zbytek pak tak, jak jsem již uvedl.

0,4m3 to je tedy darda!

Nejlépe asi trochu sebrat z hladiny a pak teprve sorbent

hodnocení

0x

Nikam...Bez vyčištění takto znečištěnou vodu legálně nikam vypustit nesmíte.

Buď zavolejte hasiče, kteří tyhle věci umí a jsou na ně vybaveni.

Nebo můžete kontaktovat specializovanou firmu dodávající různé sorbenty, sorrpční rohože, sorpční polštáře...atd.

Vodu která zbude, potom můžete vypustit do kanalizace, ale legálně pouze tehdy, pokud zbytkové limity znečištění oleji nepřekračují limity povolené kanalizačním řádem daného provozovatele kanalizace.

Problém je v té velikosti. V sudu se to dá vyřešit tak, že se nasype vrstva pilin které vodu z vrchu i s olejem nasají. Piliny se slovi a buď zlikvidují na sběrném dobře, nebo se usuší na plachtě na sluníčku a spálí. U bazénu by toho asi bylo potřeba metrák a sušení na slunci by taky zabralo spoustu místa. Vám asi nezbyde než si sehnat od hasičů Vapex nebo si ho koupit.
Vapex je hydrofobní sorbent.To znamená že nasaje jen ropné látky ale vodu odpuzuje.

hodnocení

0x
Já bych tedy jen stáhnul tu vrstvu oleje skimmerem do nějakého kanystru a zbytek vody už nebude tak složité vyčistit.
Btw jak se dostane hydraulický olej do bazénu?
berger*

Do kanystru? Já myslím,že se jedná tak o 400 litrů,pokud jsem se opět nemigl ve výpočtu. Dva barely oleje v bazénu,tedy paní má asi fakt zlobivé děti...*cert*

Berger- *palec*mně vyšlo totéž!

A on snad ten kanystr musí být jeden? nebo ono to nejde postupně vozit do sběrného dvora?

hodnocení

0x

Jak jste toto dokázali?!Normálně to snad ani není možné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]