Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
po zime jsem zjistil, ze mi proteka sroubeni a potreboval bych se optat na radu s opravou.. Bohuzel se mi ted nedari / nehodi predelavat cely rozvod vody do plastu a potreboval bych vymyslet reseni aspon na nekolik mesicu..
Napadlo me omotat instalaterskou paskou - nepomohlo, stale protekalo. takze prosim nejake sofistikovanejsi rady. Nejake tmely? obvazat a stahnout gumou,. ..?
Diky,
J
Jestli je to tlakové potrubí, pak je v tomto případě každá "levná" rada drahá. Myslím, že výměna potrubí je celkem na místě.
@jakub86: Pak zbytečně nemudruj, našetři a vyměň. Viz i názor @martincakl.
To je pravda, je to asi tak 20cm ... spis mi jde o to, ze potrubi ma tak 50m ... a svepoomoci vymenu nezvladnu / neumim. Takze jsem doufal, premyslel, ze bych nejakou opravu zvladl rychleji a sam
Nechápu,k jakému účelu takové potrubí slouží? Pokud je v provozu i v zimě,je k podivu,že ještě funguje.Osobně bych neváhal ani chvilku a nahradikl ho na příklad tímto: google.com/...
A uložit trubku do patřičné hloubky.Vykopat rýhu podél současného přívodu a položit podél tuto rouru - hadici zvládne kdokoliv.Pak se teprve zavolá odborník,který obě trubky přepojí.
JABRAKA
Aby to bylo opravdu spolehlivě opravené, tak vyříznout poškozené místo, na oba konce vytočit závit a to co vyhodíte nahradit pak dvěma holanskými šroubeními a kouskem nové trubky. Dá to trochu práce, ale je to jistota. Dělal jsem to na dvou místech na nekvalitní pozink trubce, kde došlo k prorezivění.
k tomu bych mel dotaz, pokud mam trubku v zemi.. uriznu ji, tak posud ok. jak (pomoci jakeho nastroje) se mi povede vytotic zavit na trubce? Co si pamatuji zavitnici ,tak to bylo velke jak **** a pod zem bych se s tim asi jen tak nedostal
Musíte samozřejmě okolo toho místa zvětšit výkop, abyste mohl velkým hasákem podržet trubku (aby neměla snahu protočit se) a aby bylo možno manipulovat se závitnicí. Je potřeba mít kolegu, protože asi nebudete mít tolik síly, podržet trubku a současně točit závit. Jak říkám, je to trochu makačka, ale dá se to zvládnout.
Ještě jedna drobnost, při řezání závitu je dobré závinici nastavit postupně na požadovaný závit. Nemusíte vynaložit při točení tak velkou sílu a také při držení trubky hasákem není nutno vydat tolik energie. Většinou stačí (podle velikosti trubky) závit řezat nadvakrát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.