Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stoupající tlak při ohřevu bojleru

Od: premysl79 odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
při ohřevu vody, pouze při ohřevu, bojlerem OKCE 160 S se nám zvedá tlak vody v řádu. Upuštěním vody tlak opět klesne na původní hodnotu 3 bary. Již nám vyměnili pojistný ventil se zpětnou klapkou, ale problém to nevyřešilo. Cirkulaci vody nemáme.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cernylysak
hodnocení

2x

Zatím tady všichni odpovídáte na něco trošku jiného, problém není v narůstání tlaku v bojleru, to je normální, ale jemu narůstá tlak i po výměně pojišťováku se zpětnou klapkou v ŘÁDU a ne jenom v bojleru, buď je špatný i ten nový pojišťovák a nebo má možná někde třeba na záchodě tu dneska moderní spršku, která má na sobě mačkátko na pouštění a je napojená na normální baterii, kterou má nastavenou na teplotu vody aby si neopařili zadek, tím jsou propojené teplá se studenou a tak se tlak z bojleru dostane potrubím teplé vody skrz otevřenou baterii do potrubí studené a tam se zvýší tlak.

Pokud to tak je, stačí tu baterii zavřít a tlak by po odpuštění už neměl stoupat, pokud je vše v pořádku.

doplněno 30.05.19 10:42:

Ani nemáš třeba sprchový panel nebo někde nějakou termostatickou baterii?

doplněno 30.05.19 10:50:

Taky může být vada v některé pákové baterii, někde se ti propojuje teplá se studenou, zkus všechny páky v uzavřený poloze otočit nadoraz na jednu stranu, třeba všechny na teplou, nenechávej je na prostředku, už sem se s tim setkal, že kartuš propouštěla, ale do výtoku to nešlo, při tlakových zkouškách při hledání úniků je někdy problém to oběhat a najít kam ten tlak uniká, když nic nekape.

premysl*
hodnocení

Tlak se mi zvedal že 3 baru na 6.5 baru. Vyměnili mi pojišťovací ventil se zpětnou klapkou. Dali mi tam navíc zpětnou klapku. Pořád se to zvedalo na stejnou hodnotu. Teď mi přidali ještě jednu zpětnou klapku. Ze tří se to zvedá na 4,5. Jinak máme jen 5 pákových baterií. Jen ty obyčejné, bez ohřevu vody. Pokud uzavřu ventil teplé vody za bojlerem, tlak nestoupne.
premysl*
30.05.19 10:44
hodnocení

Stoupající tlak při ohřevu bojleru
premysl*
hodnocení

Termostatické baterie nemáme
rv*

Prostě někde za boilerem je propojená teplá voda se studenou. A obvykle to býví v některé armatuře - páková baterie, sprcha, ... Pokud by mi to vadilo, tak hodím k boileru malou expanzku a tlak by se skoro neměnil.

hodnocení

0x

To je normální stav, že při ohřevu dochází k mírnému stoupnutí tlaku. Dodej konkrétní data (kam až vystoupá tlak při ohřevu), dále čemu říkáš "vodovodní řad" a pak se můžeme dále bavit.

Nikdy jsem se těmito maličkostmi nezabýval, takže ani nevím, jaký tlak mám ve studeném bojleru a jaký v nahřátém.

hodnocení

0x

To je běžný stav daný fyzikou (teplotní objemová roztažnost kapalin).

Pojistný ventil s tím nemá co dělat, pokud tlak nepřekročí otevírací hodnotu PV (zpravidla někde kolem 6Bar).

hodnocení

0x

3 bary je dost málo, Běžně bývá v soustavě vodovodu okolo 5 bar. Pojišťováky na bojlerech bývají nastavené na 6 bar.

hodnocení

0x

Možnou príčinou,by mohol byť rozpad materiálu v batérii a prepojenie vody pred kartušou. Ak pustíte len studenú vodu na vychladnutej batérii,tak napojenie teplej vody by sa nemalo zahrievať. Za odskúšanie nič nedáte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]