Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Používám občas při restaurování lepidlo mamut fix ale v malé tubičce viz.obrázek.Lepidlo výborné je samo o sobě velmi tuhé ale opravdu ho potřebuju málo a nárazově.Bohužel zatuhne a dál nejde použít musím koupit nové.Chápu že nevydrží "roky" ale pár měsíců by bylo fajn.
Prosím nemá někdo doporučení jak ho "zaskladnit" po upotřebení aby nebylo skoro jen na jedno použití.Zajímá mi konkrétně ta tubička ne kartuš
Děkuju
To bude asi lepidlo, které vytvrzuje vzdušnou vlhkostí.
Takže ty musíš zabránit přístupu vzduchu k lepidlu.
Můžeš vzít stretch fólii a vložit ji na hrdlo a závit a potom našroubovat vršek.
Nebo zkus nějakou lahvičku od léků ve které je ve víčku pohlcovač vlhkosti. Tubu s lepidlem vložíš do lahvičky a třeba tam vydrží.
Prostě musíš přijít na vhodný způsob podle tvých možností.
Pokud máš vývěvu, tak můžeš vložit lepidlo do zavařovací sklenice a ze sklenice odsát vzduch.
Jasně rozumím.Igelit jsem zkoušela nepomohlo.A i se mi to zdá skoro jako blbost.Vždyt to má šroubovací uzávěr.Odeberu si trochu lepidal a okamžitě zavírám a šroubuju.Vzduch nemá vlasně šanci.U toho to lepidla v kartuši někdo psal že vytlačí po práci trochu ven to udělá špunt a hotovo.Pak odtrhne a jede dál.To mohu vlastně zkusit i u tubičky.Ale přijde mě to stejné jak když zavřu uzávěrem.
i tak díky
Podívejte pro zajímavost na datum výroby (datum spotřeby). Měl by vydržet bez problémů 1 rok od data výroby (NE od doby, kdy ho poprvé otevřete). Je možné, že jste koupila starší a jeho espirační doba je prošlá...osobně používám třeba na sekundové lepidlo silonové sáčky se zipem, dva na sobě, s co nejmenším množstvím vzduchu a uloženy v ledničce...
To datum či výroba nehraje tokovou roli-měl jsem dvě kartuše,obě pořízeny současně z jednoho balení,po vyhození jedné kartuše (cca2 roky se druhá použila po asi 5 letech a byla funkční,vydržele přibližně jako první.Žel půlka stejně zase ztvrdla!
O to přece výrobci jde-pokud by prodával jednu tubičku velikosti sekundového (5-10g) -neměl by za to také zisky-každý by koupil jednu malinkou tubičku když ví že stejně víc jak půlku kartuše vyhodí (či větší ttuby cca40-50g?!)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.